• BUESKYTING: Det er mye å finne på i nærområdet ved Jara Skole. Maren, Linn og Markus André forsøker seg på bueskyting.
  • FORBEDRET LAVVO: Den gamle lavvoen har blitt byttet ut med en solid tre-lavvo med vedovn.

Til tross for at frosten hadde lagt seg var det varm stemning i «Jungelen», da Jara Skole inviterte til åpning av det nyrestaurerte uteområdet ved skolen. I halvannet år har et spleiselag mellom Foreldre utvalget (FAU), Nærmiljø utvalget, Lundjordet vannverk og bortimot 100 hjelpsomme foreldre, jobbet på for å få det populære området så bra som mulig. Kay Korsmo i FAU har vært med på hele prosessen og er tilfreds med resultatet.

- Det har blitt et kjempebra resultat. Nå er det laget slik at både skolen og barnehagen kan være her samtidig, fordi vi har både lavvo og en stor gapahuk, så mulighetene er større en det de var før. Sier Korsmo.

I flere år har barn og foreldre hatt glede av «Jungelen» på mange måter. Den er en naturlig uteplass for både barneskolen og barnehagen i Hof. Gjennom årene har det blitt satt opp teaterstykker, arrangert skidager med pølsegrilling og andre aktiviteter. Men tidens tann har slitt på fasilitetene, så det trengtes en oppgradering.

Det så egentlig ikke ut. Det var en falleferdig stoff-lavvo som ingen turte å gå inn i til slutt fordi den var på vei til å rase sammen.

Skogen som klasserom

«Jungelen» er også hyppig brukt som læringsarena i mange sammenhenger. I Lavvoen er det satt opp en vedovn som gjør at en klasse kan være der over en tid uten å fryse. Samtidig er det satt opp en bod som kan brukes til å oppbevare læringsmateriell i. Rektor Madeleine Thomassen Brand er veldig tilfreds med jobben som har blitt gjort.

Jeg er kjempefornøyd! Dette gjør at vi kan bruke område mer i læringssammenhenger, som naturfag, historie og kunst og håndverk, sier Thomassen Brand.

Barna virket også fornøyde når de sprang mellom trærne og deltok på de forskjellige aktivitetene i skogen.

-Vi har det veldig gøy når vi er ute i naturen. Da vi er her, driver vi mer sammen enn vi gjør på skolen, sier Markus André.

Området kan tas i bruk av alle friluftsinteresserte utenom skoletiden og om vinteren kjøres det opp en skiløype på jordet ovenfor skogen. For Korsmo er det godt å se at barna trives.

Det gir alt når man ser ungene koser seg ute i naturen. De sprudler i alle rettinger, så det er helt supert! Sier Korsmo.