Mange kjenner Rune Grenbergs skikkelse Engelbrekt Kjepphelvetesbråtan og hans julekalender. Skikkelsen dukket opp på Vermundsjøen i revysammenheng i sin tid, og siden den gang har Rune Grenberg deltatt på mange revyer og forestillinger i Solør og omegn. Fredag har Åsnes Finnskog Teaterforening premiere på årets revy.

- Revy på Vermundsjøen er alltid moro. Det var liksom her det startet for min del. Jeg skulle egentlig ikke stå på scena, men ble dratt litt inn i det uten at jeg hadde tenkt meg på scena i utgangspunktet, sier Rune Grenberg.

Han mener at revyen på Vermundsjøen den gang har hatt alt å bety for hans videre scenesatsing. 

- Om det var noe skjult talent vet jeg ikke, men det var liksom her det startet, smiler Grenberg.

For 8. gang

For Grenberg er det derfor ekstra stas å stå på scena sammen med de andre i Åsnes Finnskog Teaterforening, og Grenberg gjør det for 8. gang i helga. Forestillingen mener Grenberg passer for alle.

- Årets forestilling er vel egentlig i samme sjanger som alltid der oppe. Det blir mye moro, fin sang og litt dikt fra lokale diktere, sier Grenberg.

- På Facebook skrev du at du skulle ønske du var publikum selv?

- Ja, absolutt. For oss som står på scena handler det om å lære ting. Så handler det om å slutte og le av poengene selv. Nå håper jeg at de som tar turen i helga ler av det samme som oss, smiler Grenberg.

12 på scena

Det er 12 personer om står på scena i forestillingen «O, jug med din glede!». I tillegg er fire med som tekniske medhjelpere, og mange andre har bidratt for å få forestillingen på beina. Grenberg tror det kan være smart å forhåndskjøpe billetter.

- Premierer fredag ville jeg ikke tatt sjansen på å kjøpe billetter til i døra. Da ville jeg ringt Gerd Vermundsberget for å reservere. Lørdag og søndag tipper jeg det går fint å kjøpe i døra, smiler Grenberg.

Forestillingen spilles på Vermundsjøen samfunnshus klokka 19.00 fredag, lørdag og søndag.