Arbeidet består av klubbutvikling, ungdomssatsing og forberedelser til den store «Idrettshelga Innlandet 2017».

Ruben Kristiansen har alltid vært litt over snittet interessert i idrett, og har selv spilt og spiller litt fotball for Kjellmyra. Han har nå utdannet seg for å jobbe mer administrativt innen idretten og ser for seg mange retninger innenfor faget i framtida. 

- Jeg har vært så heldig at jeg har fått et 50 prosents vikariat i Hedmark Idrettskrets. Oppstarten var 1. august og vikariatet varer ut året. Så får vi se hva som skjer etter det, men jeg er allerede på utkikk og søker andre jobber innenfor samme fagfelt, forteller Kristiansen. 

Fortsetter gjerne

Kristiansen synes han har en veldig interessant jobb og fortsetter gjerne i idrettskretsen hvis muligheten byr seg. 

- Det er en spennende og interessant jobb, selv om jeg ikke har vært her så lenge foreløpig. Det er mange interessante klubber i Hedmark, og det er mange utfordringer og forskjellige arbeidsoppgaver som skal løses. Stillingen heter «klubbveileder», men det er også mange forskjellige oppgaver som faller inn i jobben. Etter hvert skal jeg ut til klubbene og bidra med veiledning. Det ser jeg fram til, sier Kristiansen. 

Det er mye kartlegging og sjekking av hvilke behov klubbene har for veiledning. 

- Vi planlegger klubbesøk utover høsten, og nå holder vi også på med kursplanlegging. Det er fortsatt behov for kurs i medlemsregistrering, IT-systemene vi bruker som KlubbAdmin, «styrearbeid i praksis», økonomikurs og mange andre, forteller Kristiansen. 

Tre års bachelor 

Etter et årsstudium i Idrett ved Høgskolen i Hedmark, har nå Ruben tatt en bachelor (3 år) i Sport Management på Lillehammer. 

- Det er flere skoler som tilbyr samme fag, blant annet Idrettshøyskolen i Oslo. På Lillehammer har det vært mye fokus på organisasjonsfag, og vært mer rettet mot det administrative enn de andre skoletilbudene. En annen årsak til at jeg startet på Lillehammer, var at det året jeg startet, var det Ungdoms-OL på Lillehammer. Et av fagene var rettet opp mot praksis i Ungdoms-OL, og her hadde vi oppgaver både før, under og etter Ungdoms-OL, forteller Kristiansen.

Bachelorutdanninga på Lillehammer har fokus på nivået «over» selve idretten.

- Vi hadde blant annet prosjektledelse, idrettshistorie, arrangementsutvikling og «event management», så det går mer på den administrative delen av idretten. Utdanninga gjør at jobbmulighetene er mange, du kan jobbe i idrettskrets som jeg gjør nå, du kan være manager, daglig leder, jobbe med arrangement og mye annet. Egentlig alle jobber som går på organisasjon og ledelse innenfor idrett, sier Kristiansen. 

Det er også mulig å ta en master i Sport Management, som tilbys på Norges Idrettshøyskole i Oslo.

- Jeg har vurdert å ta master, og det er mange valgmuligheter, men nå var jeg mest klar for å jobbe litt først. Jeg kom inn på «Kultur og politikk», men fikk tilbudet om jobben i idrettskretsen og da valgte jeg arbeidserfaring nå – så får vi se om det blir mer skole etter hvert, smiler Ruben Kristiansen.