• LEVERER ALT: T-skjorter, capser, kopper, bannere, bildekor også videre. Jansrud skal levere alt av profileringsutstyr.

Torsdag 1. november åpner Bil og Dekor AS dørene i Gistivegen på Braskereidfoss. Bak står firmaeier Roar Jansrud og Øyvind-André Gjessvåg som er ansatt i selskapet. Målet er at de to skal leve av profileringsartikler.

- Jeg har fått mange spørsmål om jeg ikke skal starte opp igjen. Særlig etter at det ble én aktør mindre på Flisa. Noe utstyr hadde jeg kjøpt inn allerede før sommeren, og noe hadde jeg stående på lager fra sist jeg drev profileringsfirma, sier Roar Jansrud.

Han innså tidlig at han ikke kunne drive helt alene, og det å få tak i rett person var avgjørende for at Jansrud valgte å dra i gang. Da Øyvind-André Gjessvåg ble stående uten jobb etter konkursen hos Posasaen Profileringspartner AS var kabalen lagt.

- Øyvind er en racer på dette, og har flere års erfaring allerede. Nå er det et lite vakuum i markedet, og det skal vi prøve å fylle så godt vi kan, sier Jansrud.

Kaffe og kake

Gjessvåg selv gleder seg til å komme i gang. Nå er lokalene klare til å ta i mot de første kundene torsdag, og det blir åpning med kaffe og kake for de som stikker innom.

- Her har vi tilhold midt mellom Elverum og Flisa, og det er et stort marked rundt oss, sier Gjessvåg.

De to mener at kunder som skal ha profileringsartikler er villige til å kjøre en liten bit for å hente varer. Husleien på Braskereidfoss er også en helt annen enn på Flisa.

- Kostnadene her er mye lavere, og vi skal jobbe for å ha høyere inntekter enn kostnader. Kanskje mister vi noen av drop-in kundene med beliggenheten, men så er det heller ikke de som kjøper mest, sier Jansrud.

Fra låven på Braskereidfoss skal de to kort og godt levere alt innen profileringsartikler. Med maskiner på plass, og investeringer på noen hundre tusen gleder de to seg til åpningen torsdag 1. november. Skulle det balle på seg er det rom for å vokse i lokalene.

- Her i låven er det mulig å utvide litt dersom ballen begynner å rulle. Det er heller ikke utenkelig at vi kan ansette en tredje person om dette slår an, sier Jansrud.