• HER BLIR DET NY BUTIKK: Dagens bilpleie og lager, blir flyttet og REMA 1000 bygger ny butikk bak dagens bilpleie - på tomta til Næringshagen.

Daglig leder i Grue Næringshage, Asbjørn Holmen, har over lang tid jobbet med å få REMA 1000 til Kirkenær. Mandag denne uka ble kontrakten skrevet, i dag ble det offentlig kjent at REMA 1000 åpner ny butikk på tomta som Næringshagen eier, rett bak der Næringshagen og Grue Service holder til i dag. 

- REMA 1000 skal investere 30 millioner kroner, bygget skal være minimum 1.250 kvadratmeter stort. Det kan også bli muligheter for at de bygger det litt større, slik at det kan bli plass til 1-2 butikker til i samme bygg. REMA 1000 har vurdert Grue over tid, og de ser jo på omsetningen i handelssenteret. Der har vi hatt en vekst, og det har slått ut positivt i deres vurdering, forteller ordfører Wenche Huser Sund. 

gir ringvirkninger

REMA 1000 trenger både franchisetaker og ansatte, i tillegg vil de i størst mulig grad, også benytte seg av lokale entreprenører, rørleggere, elektriker og andre.

- REMA 1000 kjøper 5.000 kvadratmeter fra Grue Næringsselskap, i tillegg skal de sette opp et bygg til ny bilpleie og lager på 450 kvadratmeter, kostnadsfritt for oss. Det blir en standardheving av nåværende lokal som blant annet Grue service bruker. Oppstart blir i mars/april i 2017, og butikken ventes ferdigstilt i april i 2018. Ettersom åpningstidene er fra klokka 7 til klokka 23 på kvelden, forventes det 15 nye arbeidsplasser til Grue, forteller Holmen.

- De ønsker også å bruke flest mulig lokale håndverkere, så langt det lar seg gjøre. Så her kan det bli vekst i flere bedrifter, rørleggere og elektrikere i distriktet har jo mer enn nok å gjøre allerede nå, sier ordføreren.

nytt sentrum

Etter at Europris også har etablert seg i samme område, og nå REMA 1000, blir det et nytt "sentrum":

- Nå får vi også Sentrum Vest, på vestsiden av hovedveien, så nå blir det egentlig 2 sentrum på Kirkenær. Det bygges også i Bedringens vei, så de som flytter inn der, får veldig kort vei til butikken. Situasjonskart er allerede utformet, og skal leveres til kommunen i forhold til byggetillatelse og rivning. Området er allerede regulert, men veien inn på området blir flyttet litt lenger vestover, forklarer Holmen.

Det blir ikke bare ny butikk, men også andre muligheter:

- REMA 1000 satser også lokale leverandører, med bærekraftige produkter inn i alle REMA 1000 butikker i hele landet. Det er veldig positivt for Grue at en så stor aktør vil satse på oss og ta del i vår utvikling, så vi må bare rope hurra for dette, sier en blid ordfører og daglig leder.