Det blir altså en rekordtidlig julegateåpning på Flisa, ettersom det skjer allerede fredag 24. november.

- Ja, noen vil nok kanskje synes det er vel tidlig. Årsaken er at «Black Friday» er på fredag, og da har Handelssenteret Flisa valgt å legge julegateåpningen til samme dag, forklarer Odd Erland Dahlen. 

Det blir mye for både små og store i løpet av fredagen. 

- Julegateåpninga starter egentlig allerede med «Black Friday»-åpning tidlig fredag morgen, og butikkene har åpent til klokka 19.00 på kvelden. Selve åpninga av julegata er klokka 17.00 på Rådhusplassen, selve opplegget blir som det har vært de siste årene. Det blir åpning ved leder i Handelssenteret Flisa, Bjørn-Martin Brandett, og ordfører Ørjan Bue, de to skal tenne julegrana. Det blir underholdning for barna med trylle- og tullekunstner Chriss Chrissell, slik at også ungene får mer ut av åpninga. Det blir gang rundt juletreet, og til slutt dukker nok nissen opp med litt godt til ungene, sier Dahlen. 

nissen kommer med godt til barna

Du er sikker på at nissen kommer?

- Ja, jeg har alliert meg med Solør Veteranklubb, som har tatt på seg å være nissens pakkere, de ordner så nissen har noe å dele ut til ungene. Solør Montessoriskole er også med, de skal dele ut varmt drikke og pepperkaker og er på plass allerede klokka 16.45. De har også med seg noen smånisser og skal hjelpe til med arrangementet, smiler Dahlen. 

Været kan bli en avgjørende faktor for hvor mange som møter opp.

- Jeg har faktisk ikke fått sjekket hva som er meldt av vær, men vi satser på at det blir en bra dag uansett vær. Vi håper at folk stiller opp uansett og blir med julegateåpninga, julegata er jo kjempefin og ble kjøpt inn i fjor. Folk er flinke til å komme, og Rådhusplassen blir som regel fylt opp hvert år, sier Odd Erland Dahlen.