Julie Dybdahl har gått et halvt år på fotolinja ved Bjerkely folkehøyskole, og forteller at hun hadde angret dersom hun ikke søkte. 

- Jeg har lenge hatt interesse for foto, men måtte finne ut av om jeg ønsket å ha dette som hobby eller jobb. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte folkehøyskole, selv om jeg har funnet ut at fotografi bare blir hobby, sier Julie. 

ØKNING I SØKERE 

Øystein Sanne har vært lærer ved tegneserielinjen på Bjerkely folkehøyskole i seks år, og tror økningen på landsbasis dreier seg om flere ting. 

- Jeg tror mange trenger tid til å tenke på hva man vil i livet. Man trenger å puste ut, samtidig som at man ønsker å være produktiv og finne seg selv, sier Øystein. 

- Det er også noe spesielt med fellesskapet. Det er noe annet å bo her enn hjemme med familien. Jeg tror det er viktig å komme sammen med andre mennesker på denne måten. Slik blir man også bedre kjent med seg selv, fortsetter Sanne.

En ny start

Julie Dybdahl trives svært godt på Bjerkely folkehøyskole, og erfarer at hennes medstudenter gjør det samme. 

- Det er flere som kommer med sterke historier, men her opplever jeg at alle stiller likt. Vi er samme ulla, og her får man er ny start, sier Dybdahl. 

- Bjerkely har mange kreative fag som er annerledes mye annet, og flere studenter som kommer hit har tidligere opplevd utenforskap og at man faller utenfor i samfunnet. Det gjør de ikke her, legger Øystein Sanne til. 

Selv om det å gå på folkehøyskole ikke er for alle, ble valget om å gå på Bjerkely for Julie et vendepunkt. 

- At flere søker folkehøyskoler er veldig bra, og mange sier til meg at det året har vært det beste i deres liv, forteller Julie Dybdahl.