Hverken Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum eller 2.-kandidat fra Hedmark, Emilie Enger Mehl, har landet helt etter Hamar Arbeiderblads rekordmåling i januar. Målingen viste at partiet ville fått 29,5 prosents oppslutning dersom det var stortingsvalg.

- Målingen var helt utrolig. Vanligvis ligger vi rundt åtte prosent. Dette var en kjempemotivasjon, men vi tar ingen stemmer for gitt. Målinger går litt opp og ned, og å få stemmer er en stor tillitserklæring, sier Slagsvold Vedum.

Dersom målingen var valgresultat ville det betydd tre representanter fra Hedmark. Emilie Enger Mehl fra Åsnes Finnskog står på 2. plass på Hedmark Senterparti sin stortingsliste, og begynner selv å få stor tro på stortingsplass. Et valgresultat på rundt 19 prosent vil sikre henne stortingsplass.

- Jeg er optimistisk nå. Selv om en ikke skal ta en måling som et valgresultat så er det gøy å være inne på en slik måling. Det gir optimisme til å se fremover, og det er flott å se at folk synes det er noe i politikken jeg jobber for selv, sier Mehl.

Tjenester nær folk

Slagsvold Vedum mener partiet vinner stemmer fordi de er tydelige på at tjenester nær folk er viktig. Ulvesaken virker også positivt.

- Tjenester nær folk er vi tydelige på. Regjeringen kaller for eksempel politireformen for nærpolitireformen. Folk ser at det blir større og mer sentraliserte enheter, og det ønsker de ikke. Ingen drømmer om å bo på verdens største sykehjem, sier Slagsvold Vedum.

Selv om Emilie er inne dersom Hamar Arbeiderblads måling blir resultatet gjør ikke det at hun lener seg tilbake. Det er nå valgkampen for alvor starter.

- Vi er i gang med valgåret, og vi skal gjøre oss fortjent til hver eneste stemme, sier Enger Mehl.