Hver uke reiser Anne Marie Rustad Holseter og Hanne Dorthea Stangnæss til Hamar for å være med i Collegium Vocale, som er et av Norges beste kammerkor, med mye internasjonal annerkjennelse. 

- Vi startet med dette for fire og fem år siden. Vi har konkurrert litt både i Norge og utlandet. Koret har vært med på mange internasjonale konkurranser, sier de. 

Må til Hamar

Øvingene foregår hovedsakelig i Hamar, i tillegg til at det blir en del øving hjemme. Koret har også et travel konsertprogram gjennom hele året. 

- Det er flere grunner til at vi gjør dette.  Men viktigst er at det gir utrolig mye glede, musikalske opplevelser og fellesskap, i tillegg er det å synge i kor sosialt og gir en vesentlig helsegevinst, forklarer Holseter. 

Nylig hadde kammerkoret konsert i nye Våler kirke, noe man ønsker å gjøre igjen. 

-  Vi ønsker oss helt klart tilbake til Våler kirke. Det er et fantastisk sted å synge, mener Stangnæss.  

Gjennom sin tid i Collegium Vocale har de begge fått mulighet til å reise litt rundt. 

- Vi har blant annet deltatt i Garda i Italia. Der deltok vi i to kategorier og vant begge. I fjor ble vi valgt ut til å delta på nordisk-baltisk korfestival i Riga, blant 15 kor i Norge. Det var en stor opplevelse, sier Stangnæss. 

Julekonsert i Vang

Koret er også med under den klassiske julekonserten med Mari Silje og Håkon Samuelsen i Vang kirke. Enkelte år har denne blitt direkteoverført på TV, og blitt vist for millioner av seere, blant annet i USA, De har også sunget med Kringkastningsorkesteret og vært med på avslutningskonserten til  Kirsten Flagstad-festivalen.