På den aller siste muligheten til å klare kvalifiseringskravet til EM, lyktes det endelig for den råsterke vektløfteren fra Flisa. 

- Det var veldig gøy og endelig ta kravet! Dette var siste mulighet for kvalifisering, da kvalik-perioden går ut til uka. Dette er målet jeg har jobbet mot siden januar 2017, og jeg er takknemlig for å få betalt etter x-antall timer med trening og forberedelser. De siste månedene har jeg hatt mellom 8 og 10 økter hver uke, noe som har gjort meg mer selvsikker, forteller Waaler.

- håper å bli tatt ut til em

Selv om Waaler har klart kvalifiseringkravet, gjenstår det fortsatt å se om hun blir tatt ut til EM. 

- Jeg rykket 77 kilo, og måtte dermed støte 101 kilo, for å sammenlagt få 178 kilo som er kravet. På trening siste måneden har jeg oppnådd 181 kilo sammenlagt, så jeg hadde troen på at det skulle gå i dag! I vektløfting gjelder det likevel i dag, her og nå, så jeg var litt ekstra nervøs. Dermed ble jeg også veldig lettet da 101 kilo støtet var gjort. Jeg hadde aldri oppnådd dette uten treneren min, og treningsvenninnene som alltid er med på trening. Nå gjenstår det bare å se om jeg blir tatt ut til mesterskapet, sier en spent Sol Anette Waaler.