Ben-Philip Gundersen hadde lenge sett frem til helgens RallyX Nordic på Finnskogbanen. Han og teamet roser KNA Solør Motorsport og alle som har stått på for å få arrangementet til Åsnes og Finnskogbanen.

- Denne runden har vi virkelig sett frem til. Det er blitt lagt ned utrolig mye jobb av frivillige fra klubben og lokale folk fra bygda. Det er bare å ta av seg hatten for innsatsen de har lagt ned i denne jobben og jeg er veldig stolt av klubben min KNA Solør Motorsport, sier Gundersen.

Helgen startet også bra med bestetider i de tre første innledende omgangene på lørdag og søndag, tross at Gundersen hadde noen problemer med servostyringen. I fjerde omgang på søndag ble det en punktering, og Gundersen kom inn til en 8.-tid. Men ledet fortsatt løpet totalt og hadde poleposition i semifinalen.

- Semifinalen gikk uten punktering, og vi ledet fra start til mål. Dermed hadde vi poleposition i finalen. I finalen tok jeg starten, og ledet ganske bra til det ble nok en punktering dette løpet. Og ettersom det skjedde allerede på 2. runde ble det umulig å holde konkurrentene bak seg. Men vi fullførte å kom inn til en 5.plass, sier Gundersen.

Ettersom det så ut til å bli en helt perfekt helg ble dette en veldig kjedelig avslutning for Gundersen og teamet.

- Det positive er at vi ser at vi er raske da ting fungerer som de skal. Selv om vi tapte noen poeng i sammendraget leder vi fortsatt serien totalt med 10 poeng ned til nestemann. Vi hadde også et telt for sponsorer og venner på banen i helgen, der var det god stemning både fredag, lørdag og søndag. Tusen takk til de som bidro til at det også ble så vellykket som det ble, forteller Gundersen.

Nå blir det en liten ferie fra bilkjøringen til slutten av august. Da skal 6. runde i RallyX Nordic kjøres i Finland.