- Slanking og fysisk form er høyaktuelt om dagen. Mike Paxton og Trond Sannvoll regner med at allmennheten skal legge igjen adskillige liter svette og mange kilo fett i tiden fremover, skrev Østlendingen 10. januar 1988.

Slik har det definitivt blitt. I år er det 30 år siden treningssenteret åpnet dørene på Sundmoen, og i februar 2001 ble senteret en del av Puls-kjeden samtidig som det flyttet inn hos aktivitetssenteret på Flisa.

Denne uka blir det stor bursdagsfeiring hos Puls Flisa for å markere de første 30 årene som treningssenter, og 15 år som Puls i nye lokaler. Lisbet Engemoen har vært senterleder på Puls Flisa siden 2012, og ser frem til jubileumsmarkeringen.

- Det blir en skikkelig markering med aktiviteter hele uka, sier Engemoen.

Hun startet som instruktør hos Puls Flisa i 2009, og selv om hun ikke kjenner historien helt tilbake til oppstart har hun vært med på utviklingen de siste årene.

- Vi kjøper stadig nytt utstyr, og nye medlemmer kommer til. Her trener masse sprekinger fra alle de tre Solør-kommunene, sier Engemoen.

Flest damer i 40-åra

Overvekten av medlemmene hos Puls Flisa er damer i 40-åra, men treningssenteret har tilbud for alle.

- I anledning jubileet skal vi onsdag ha foredrag med Thomas Ingebrigtsen fra Suunto. Han skal snakke om intensivitetsstyring under trening, resultater av det du gjør, makspuls og bruk av diverse duppeditter, sier Engemoen.

Foredraget er ikke bare for de mest ihuga treningsfrelste. Tvert i mot. Engemoen håper mange kommer, for her er det mye å lære.

- De som føler de ikke kan så mye om trening kan lære litt. Det er lagt opp til spinning etter foredraget hvor folk kan se mer av det Ingebrigtsen har snakket om, sier Engemoen.