• NESTE UT: Ole Karsten Sundlisæter gleder seg til å sette opp juleoratoriet til Bach fra høsten av.

Hver tirsdag øver Hof Oratoriekor i Hof kirke. Ettersom det er et prosjektkor varierer antallet kormedlemmer fra prosjekt til prosjekt, men til Mozarts Requiem var det 35 som deltok. Til høsten starter Hof Oratoriekor å øve inn neste store prosjekt. Det er Bachs juleoratorium, og mange av de 35 som ble med på Requiem blir med videre. Men det er plass til flere!

- Vi har bestemt oss for å gjøre de store kirkemusikalske verkene. 14. august starter vi med ukentlige øvelser frem til konsertene som skal være 1. og 2. desember. Den første er i Eidskog kirke, og den andre er her i Hof kirke, sier Ole Karsten Sundlisæter, som er kantor i Hof.

Stort miljø

Kormiljøet i Hof er stort, og oratoriekoret har sitt utspring fra Hof menighetskor som Helge Vikjord etablerte i sin tid. Navnet ble endret i 2016.

- Her er det åpent for absolutt alle som ønsker å bli med. Men stoffet er såpass krevende at litt sangerfaring fra før vil gjøre det litt enklere. Samtidig er det folk i koret i dag som aldri hadde sunget før, og som har hatt en bratt læringskurve, sier Sundlisæter.

Han har en grunnleggende tanke om at folk skal få lov å oppdage de store verkene innenfra. Du skal kunne stå inne i koret og oppleve musikken.

- Det er ikke selve konsertene som er viktigst for oss. Det er øvelsene, musikken og det sosiale, sier Sundlisæter.

Sonny Økstad fra Tjura er én av de som synger i Hof Oratoriekor. Hun har vært aktivt kormedlem lenge.

- Jeg har vært med i kor i 40 år, og det er fryktelig morsomt. Jeg synger i to kor på tirsdager og ett på onsdager. De to andre korene er Hof Kammerkor og Glåmdal Kammerkor, sier Økstad.

Ferskt medlem

Ett av de langt ferskere kormedlemmene er Stein Magnus Moen fra Kjellmyra. Han startet da koret skulle sette opp Mozarts Requiem.

- Det var en veldig spennende oppsetning, og jeg hadde aldri vært med i et slikt kor før. Jeg hadde en solid bassrekke å støtte meg på, og det var nok en kjempefordel for meg, smiler Moen.

Men det gikk greit å komme seg inn i materiale, og han mener at kor passer for alle og at alt kan læres.

- Det var en mektig opplevelse å holde konsert med Hedmarken Symfoniorkester. Kirken var fullsatt og det er artig at lokalbefolkningen kom for å høre, sier Moen.

De som er nysgjerrige på koret, og kanskje vil bli med, kan møte opp i Hof kirke på tirsdager klokka 19.00.