Ansvarlig for lager, logistikk og distribusjon for Flisa trykkeri på Kvisle utviklingspark på Arneberg, Stian Lauten, er fornøyd med utviklingen de har hatt siden de starter opp for rundt 4 år siden. 

- Lageret til Flisa trykker ligger her på Kvisle. Vi drifter i dag 19 nettbutikker, og har ansvaret for lager, logistikk og distribusjon. Dette er en bransje som går rett til værs, smiler Lauten. 

- ikke bra å vokse for fort

Utviklingen har gått i den farta Flisa trykkeri har ønsket seg. 

- Ja, utviklingen har gått slik vi ville ha det egentlig. Det er ikke bra å vokse for fort heller, og nå ligger vi i det sjiktet vi ønsker å ligge. Vi har noen store kunder og mange små, og lærer kundene våre veldig godt å kjenne. Vi vil jo ha flere kunder, men vi må ut for å hente de og har mye på gang framover. Det er en veldig spennende framtid, sier Lauten. 

Beliggenhet er ofte et tema når det snakkes om lager, logistikk og distribusjon. 

- For noen er beliggenhet fortsatt viktig, men for flesteparten betyr det ingen ting. Vi har like stor tilgang på transport og distribusjon her, vi har også vårt eget transportfirma Miljøfrakt, vi har Bring som kjører her flere ganger om dagen, og andre aktører som kommer på kort varsel. Når det gjelder leveransedyktighet, er vi like gode som om vi skulle ligget midt i Oslo-gryta, sier Lauten. 

- håper å kunne ansette flere

Det er 4 fast ansatte pr i dag, men i travle perioder er det mange flere. 

- Det siste halvannet året, har vi leid inn folk i travle perioder. Vi lever i en bransje der det ofte er kampanjer og mange store utsendelser, og på det meste har det vært 10-15 innleide i perioder, i tillegg til de fast ansatte. Jeg må også få skryte av de ansatte, de er veldig gode hver for seg, men fungerer også veldig bra sammen! Etter våre beregninger og vekst, håper vi å kunne ansette flere og det er lite som skal til før vi kan gjøre det også. Det er mange kunder der ute, som trenger vår type tjenester, og skulle vi få inn den rette kunden, kan det fort gi mange ansatte, forteller Lauten. 

Framtida ser med andre ord lys ut for Flisa trykkeri sin avdeling på Kvisle.

- Vi ser veldig lyst på framtida, og det er en bransje som er i stadig vekst, alt vi driver med i e-handel, er veldig økende. Vi som jobber med både sluttkunder og våre egne kunder, ser at alle parter er i vekst og spørsmålet er egentlig hvor dette vil ende, sier en optimistisk Stian Lauten.