Bukser, popkornmaskin, DAB-adaptere, ski og mye annet går under hammeren når lensmannskontoret på Flisa har hittegodsauksjon lørdag. Her er det mulig å gjøre et kupp på mange ulike typer gjenstander.

- Denne gangen har vi ikke så mange sykler, men noen er det. Derimot har vi et stort parti med bukser som vi ikke klarer å finne eieren til. Det aller meste som blir solgt på hittegodsauksjonen er for så vidt ikke vanlig hittegods, men gjenstander politiet har funnet ut at er åpenbart tyvegods uten at vi har klart å spore rettmessig eier, sier Mathis Briskerud ved lensmannskontoret på Flisa.

Visningen starter klokka 09.00, og selve auksjonen starter én time senere. Auksjonen finner sted ved sjakkbrettet i sentrum.

- Stjålet andre steder

- Gjenstandene som selges er gjerne stjålet fra andre steder i landet, og vi klarer ikke spore tilbake til rettmessig eier. Mange gjenstander er for dårlig merket til at det lar seg gjøre, og da hoper det seg opp på vårt lager. Derfor må vi selge ut, sier Briskerud.

Inntektene fra auksjonen går tilbake til statskassa. Foreløpig er det snakk om rundt 180 gjenstander, men dette kan bli flere før Mathis og resten ved lensmannskontoret rigger seg opp lørdag.

- Mange har gjort kupp under tidligere auksjoner, og det er mye forskjellig en kan by på denne gangen også. Gjenstandene selges som du er. Noen er veldig heldige, mens andre kanskje byr litt for mye i forhold til faktisk verdi, smiler Briskerud.