Kampen startet dårlig for Vaaler sin del, og Brandval har et overtak gjennom hele omgangen. Dette resulterer i en fortjent ledelse til Brandval etter halvspilt omgang.

I pausen hever Vaaler seg betraktelig, og kampen jevner seg mer ut. Det skapes lite sjanser og Brandval klarer å forsvare seg godt mot de raske offensive spillerene til Vaaler.

Etter en times spill får Sander Brunborg sitt andre gule, og marsj-ordre fra dommeren etter et par situasjoner som ikke er tillatt ifølge dommerboka.

Vaaler er nødt til å kjempe til seg poeng med en mann mindre, og de får lønn for strevet fem minutter før slutt da Vaaler-veteranen Espen Sparby kjemper inn reduseringen, noe som også blir sluttresultatet.

En skuffet Vaaler-keeper Henning Myrer måtte etter kamp konstatere at prestasjonene svinger for mye.

- En elendig førsteomgang av oss, kollektivt henger vi ikke sammen. Men i andre omgang klarer vi å reise oss som et lag og viser en god moral. Vi redder ett poeng med en mann mindre, og da må vi si oss fornøyde, sier Myrer.

Vaaler innehar fortsatt tredjeplassen i femtedivisjon, men den lokale rivalen Hof ligger bare poenget bak. Det ser ut til å bli en spennende avslutning på sesongen for de lokale lagene i femtedivisjon, nå som seriesystemet skal legges om, og de beste lagene mest sannsynlig får beholde plassen i avdelingen.