• VARMT VANN: Godteriet i denne skålen fikk helt varmt vann på seg. Det ga flotte farger.
  • SLIK BLE DET: Noen barn var nok skuffet over ikke å få spise godteriet. Men de likte fargene som ble skapt med det varme vannet.
  • EN KANON: Ann Kristin Strand forsøker å lage en vulkan med natron, bakepulver og vann. Barna fikk med seg at vannet fosset ut av glasset.

Foreldreutvalget for barnehager, Fagforbundet og Utdanningsforbundet står bak barnehagedagen som har blitt arrangert hvert år siden 2005. 2019 er intet unntak, og i år er temaet for dagen barns nysgjerrighet og undring.

Furunabben barnehage i Våler fikk definitivt pirret nysgjerrigheten da barna fikk bli med på flere spennende oppgaver på uteområdet.

Kjører hele uka

- Her i Furunabben barnehage har vi valgt ut en del eksperimenter som vi kjører gjennom hele uka. Egentlig er barnehagedagen bare én dag, 12. mars, men eksperimentene fenger barna så bra at vi har valgt å kjøre det gjennom hele uka, sier Ann Kristin Pedersen.

Først på dagen hadde barnehagen sangsamling med Ingvar Sagerud og Jane Villadsen. De hadde plukket ut åtte sanger som barna ble med på.

- Etter det har vi prøvd oss på å lage en vulkan med natron og bakepulver utenfor barnehagen. Så har vi laget øretelefoner på gammeldagsvis med pappkrus og hyssing, og vi har prøvd å lage softis ute, sier Pedersen.

Hallo!, Hallo!

Da vi var innom var Ella Olastuen og Andrine Johnsen i full gang med å prøve papp-krus-telefonen, og de kunne konstatere at det fungerte veldig bra.

I de siste tiårene har vi fått mye ny kunnskap om små barns utvikling særlig fra de som forsker på hjernen. Dette er viktig kunnskap for ansatte som jobber med de yngste barnehagebarna og den viser hvor utrolig viktig jobb det er.

- Hjernen har en svært rask vekst i de første 3 leveårene. Da vokser hjernevolumet og det skal etableres forbindelser mellom nerveceller og de ulike delene av hjernen. Hjernen skal «koble seg opp» og det gjør den i samspill med voksne hjerner, skriver Utdanningsforbundet på sin nettside.