• DEN GANG: Mye har skjedd i løpet av Picazzo sin 25 år lange fartstid. I forbindelse med jubileet blir det lansert flere nye låter.

Når Picazzo fyller 25 år skal dette markeres med å gi ut ei ny plate. Dette blir en liveplate, og denne skal spilles inn på Rådhusteateret i Kongsvinger lørdag 4. februar 2017 klokka 19.00.

- Vi prøver å gjøre dette så på hjemmebane som vi kan, og vi håper mange kommer slik at vi fyller opp Rådhusteateret denne lørdagen. Plata skal være klar til Sankthans på Gruetunet neste sommer så det er bare tida av veien, sier Tommy Michaelsen.

Det er ikke ofte Picazzo spiller på slike konsertarenaer, og Michaelsen gleder seg til en litt annen konsert. Her blir det ingen dansemuligheter, men mulighet til å sitte rolig å nyte bandets musikalske reise gjennom 25 år.

- De som møter opp kan være med å bidra på plata med applaus, skrik og skrål, smiler Michaelsen.

Nye låter på gang

I forbindelse med nyutgivelsen kommer også bandet til å gi ut noen nye låter. Disse vil få sin premiere i Rådhusteateret for de som møter opp der. Konserten skal vare i 1,5 time, og det er de beste låtene fra konserten som blir plukket ut til liveskiva.

Bandet har vært gjennom mange opp- og nedturer i løpet av sine 25 år på vegen. Den største oppturen for bandet var Spellemannprisen for debutplata.

- Å vinne Spellemann i 1998 for den første plata vår var veldig stort. Blanke Ark fikk gode kritikker, og denne utmerkelsen betydde mye for oss, sier Michaelsen.

Den største nedturen for Tommy var definitivt da han valgte å kaste inn håndkleet i 2004.

- Jeg følte at jeg ikke hadde mer å gi, og det var en stor nedtur at ting ble som det ble. Nå er det godt å være tilbake, og at vi ikke er avhengig av det racet som vi hadde den gang, sier Michaelsen.

Spiller når de vil

For mens bandet i sin tid hadde gjeld og var avhengig av spillejobber og mange dager på vegen er det ikke slik lenger.

- Nå tar vi på oss de spillejobbene vi vil ha, og det er ikke slik at vi må gjøre noe, sier Michaelsen.

På spørsmål om Tommy Michaelsen er møkk lei av å synge «Hvis morgendagen aldri kommer» bedyrer han at slik er det ikke.

- Nei, jeg kommer aldri til å bli lei den låta. Den betyr så mye for så mange, og for meg selv også. Jeg sang den i begravelsen til både faren og broren min. Låta er skrevet rett fra hjertet av Per Erik Gjedtjernet, og vil alltid være med meg, sier Michaelsen.