• GLAD: Tommy Michaelsen og Picazzo vant Spellemann i 1998 for debutalbumet «Blanke ark». Nå håper de på en ny seier.

4. februar skal Picazzo markere 25 år på vegen i Rådhusteateret i Kongsvinger. Her skal bandet spille inn sin første liveplate ved navn «Hvis morgendagen aldri kommer».

Det 25. året i historien for Solør-bandet kan bli svært spennende. Torsdag ble det nemlig kjent at Picazzo er nominert til Spellemann i kategorien danseband for albumet «Blindvei». De konkurrerer mot Torgeir & Kjendisene og Ausekarane.

- Dette var kjempemoro. Når vi er tilbake etter så mange år må dette være det største vi kan oppleve, sier Tommy Michaelsen, som er tilbake som vokalist i bandet.

Albumet «Blindvei» som kom i fjor har fått svært mange gode tilbakemeldinger.

- Klart vi håpet på en nominasjon, men vi tar ingenting for gitt. Det var veldig artig da vi fikk vite at dette var et faktum. For bandet betyr en Spellemann-nominasjon mye i forhold til spillejobber. Dette er det største vi kan oppnå som musikere i Norge, sier Michaelsen.

Vant med debutalbumet

Picazzo vant Spellemann-pris i 1998 for deres første album «Blanke Ark». 

- Det var et sjokk både for oss og Tylden & Co, men selvsagt veldig artig. Vi var også nominert for den tredje plata våres «Tusen dager til», sier Michaelsen.

Picazzo er nominert i kategorien danseband. Musikken er svært dansbar, men Michaelsen mener likevel det er viktig å tenke litt annerledes. For eksempel er det utrolig vanskelig å få nasjonal spilletid på radio som danseorkester.

- Det er gjerne lokalradioene som spiller dansemusikk. Nasjonalt er det vanskelig å være danseband, og Spellemann gir oss mulighet til å vise oss frem på en annen måte nasjonalt, sier Michaelsen.

Han har sett til Sverige i mange år, og mener at dansebandene der har klart å tenke annerledes.

- Svenskene har tenkt nytt i sjangeren i mange år. Også i Norge er mange på veg. Anne Nørdsti og Rune Rudberg har dratt dansemusikken i countryretning. Vi i Picazzo har vært annerledesbandet i alle år, og prøver å komme oss litt ut av dansebandoksen. For oss har det vært veldig riktig, sier Michaelsen.