Per Åge Bjerke har gjennom flere tiår lagt ned en stor innsats som frivillig i skigruppa hos Braskereidfoss idrettslag. Etter årsmøtet denne uke ble han utnevnt som æresmedlem for sin innsats.

Han har innehatt flere verv, ryddet løyper og har hatt mange timer bak seg som trofast løypekjører og sørget for at små og store har fått oppleve gleden på ski i sitt eget nærmiljø. Han har gjennom sine verv både i idretten og politikken hatt et fokus på at Braskereidfoss skal være et godt sted å leve og profilert Braskereidfoss på en meget god måte, heter det i begrunnelsen.

Den siste tiden har Bjerke vært noe redusert på grunn av sykdom. Han er glad for å se at folk bruker løypene som går forbi huset hans.

- Vi mener at han fortjener denne anerkjennelsen og håper at det vil være en oppmuntring for ham videre, heter det videre.

På sin plass

Leder i Braskereidfoss idrettslag, Tor Jostein Sørlie, mener utmerkelsen er på sin plass.

- Jeg er veldig glad og takknemlig for at det finnes slike personer i idrettslaget, personer som klarer å formidle kunnskap om hvordan idrettslaget har vært drevet tidligere slik at overlappinga til nye krefter blir cirka sju millioner ganger lettere. Han bygger ei bro mellom fortid og framtid, sier han.

Sørlie fortsetter som leder i Braskereidfoss idrettslag, mens Tore Øiseth er nestleder i laget.

- Det er ikke akkurat noen venteliste for å få være med og bekle verv i vårt idrettslag heller, men vi velger å se positivt på det og utnytte de muligheter og den vilje til å bidra som finnes i lokalsamfunnet, sier Sørlie.

Pr. 1. februar har Braskereidfoss idrettslag 114 medlemmer. Det er laget selv godt fornøyd med. Om to år fyller idrettslaget 100 år.

- Det hadde vært artig å få til en tilsvarende jubileumsmarkering som Kjellmyra idrettslag hadde nylig, men det forutsetter at mange bidrar. I frivillig sektor er det faktisk slik at 1+1=3. Når mange gjør litt i stedet for at få gjør mye, er det langt mer givende å holde på med frivillig arbeid, så vi hører mer enn gjerne fra folk som har lyst til å bidra konstruktivt, sier Sørlie.