• VIL BO PÅ HOTELL: På Skaslien merker man at stadig flere gjester velger hotell fremfor hytter. Folk vil ha høyere standard og personlig service.

Stadig flere turister strømmer til Solør og resten av Hedmark. Antallet hotellovernattinger i Hedmark økte med 6,6 prosent juni, mot samme periode i fjor. Det merkes godt ved Skaslien Gjestgiveri i Grue.

- Sommeren hos oss har vært bra. Det har vært en økning av både norske og tyske turister her hos oss, forteller daglig leder, Elin Skaslien.

Hun tror lav kronekurs og sikkerhetssituasjonen andre steder har mye å si for utviklingen. 

- Vi ser en særlig økning blant de norske turistene. Norge føles som et trygt land å reise i. I tillegg har kronekursen vært lav en stund mot euroen. Det gjør det enda mer attraktivt for folk fra land som Tyskland og Nederland å feriere i Norge, sier Skaslien, som også er styremedlem i Destinasjon Sør-Hedmark. 

Selv om man ser en positiv trend med en stabil oppgang, ser man ingen bratt kurve. Skaslien mener potensialet er større. 

- Kurven går ikke bratt oppover, men vi har en økning. For oss som et lite sted merkes det godt, men vi tror potensialet i Solør er enda større.

Lokalmat fungerer i Solør

Hos Skaslien har man særlig merket at antallet restaurantbesøk har økt etter at man for alvor begynte å satse på ren lokalmat. 

- Restauranten øker. Veldig mange kommer fra nærdistriktet for å spise og kose seg. Det synes vi er veldig hyggelig. Mange kommer hit fordi de har hørt om maten og stedet. Lokalprodusert mat trekker folk. Norsk ren mat blir viktigere og viktigere for folk. Mange har blitt mer skeptiske til hva industrimaten faktisk inneholder, forteller hun. 

Samtidig merker hun at folk stadig vil ha høyere standard. Det har ført til at Skaslien nå selger unna alle hyttene sine. Mange trekker også til Grue for å få mer personlig service.  

- Standarden i hyttene er blitt for enkel for gjestene våre. Vi merker at folk heller ønsker å bo på hotellrom. Vi har 40 hotellrom og skal følge opp dem i enda større grad i stedet. Mange ønsker ikke å bo på store hotell med hundrevis av rom. Her blir det mye mer personlig, forklarer hun.