• FORNØYD: Knut Lilleåsen forteller om en lang prosess med å få plata ferdig, men at de er fornøyde med resultatet som nå er klart for publikum.

Det har gått 27 år siden PE-TO Bandet lanserte sin første plate, og bandmedlemmene innrømmer at det var vanskelig å se for seg at de fortsatt skulle gi ut plater nesten 30 år etter. De tre første platene kom på 1990-tallet, mens den fjerde i rekken ble lansert lørdag 30. mars på Flisa Stormarked.

- Vi så vel ikke for oss at dette skulle skje i 2019. Det er helt utrolig at det har gått 27 år siden vi spilte inn «Beautiful rose», som den første plata het, sier Knut Lilleåsen.

Arnfinn Hanstad er da som nå vokalist i bandet, og forteller at den lange pausa i utgivelser ikke var planlagt.

- Det bare ble slik. Det er veldig gøy at vi kan presentere en ny plate igjen, sier Arnfinn Hanstad.

Stor teknologisk endring

Den første utgivelsen «Beautiful rose» ble ferdig på sommeren 1992. Mye har skjedd teknologisk siden den utgivelsen.

- Den største forandringen er innspillingsteknikken. Der melder jeg pass med en gang, nå er jo alt digitalt. Men det viktigste er det vi hører, så det er det eneste jeg har kunnet bidra med denne gangen her, smiler Hanstad.

PE-TO Bandet består av: Knut Lilleåsen, Arnfinn Hanstad, Kai Olav Rønningen, Bjørn Kjetil Sagerud og Vidar Dybendal.

Til evig tid

Den nye plata heter «Forever and ever» som betyr for evig og alltid, siden det er PE-TO Bandet for evig og alltid for medlemmene

- Vi ser ikke for oss at noen vi kommer til å spille i noen andre band, smiler Lilleåsen.

- Blir dette den siste platen deres? 

- Nei, jeg håper da ikke det. På den platen vi har nå så er det et spor som er laget av broren til Arnfinn, Gunnar Hanstad som heter «Åa renner». Han har etterlatt seg mye bra stoff, så det hadde vært gøy å lage en helt norsk plate med hans sanger, legger Lilleåsen til.

Arnfinn er enig i at det kunne vært en god idé.

- Tanken har streifet meg noen ganger, det er det å få samlet det inn og få en oversikt over alt som han etterlot seg. Det er ingen tanke som er umulig å det, sier Hanstad. 

- Hva er ambisjonen med denne plateutgivelsen, hva er tanken bak? 

- For å svare for meg, så har jeg ikke noen tanker om det. Jeg tror det gjelder de andre også, men først og fremst driver jeg med dette fordi jeg syntes det er morsomt. Så viser det seg at publikum liker det veldig godt, og det kommer som en bonus, sier Hanstad.