I 2016 gjorde PE-TO Bandet comeback etter mange års opphold, og de har hatt mange spillejobber siden de bestemte seg for å innta landevegen igjen. Nå har den største spillejobben så langt tikket inn. Den blir under Lofoten Countryfestival fra 30. august til 2. september.

- Det var gærane moro og bli invitert dit. Det kom som en stor overraskelse på oss, og vi gleder oss til å ta turen nordover, sier Knut Lilleåsen.

I 2016 spilte Bellamy Brothers på festivalen, og til årets festival er flere artister allerede sluppet. Deriblant Steff Nevers, PK & Dansefolket og Hilljacks fra Romerike. Det er ventet flere navn i tiden som kommer, også av internasjonal karakter.

- Sjefen for festivalen hadde fått med seg at PE-TO Bandet var på vegen igjen, og bestemt seg for at han måtte få oss opp til festivalen. I bobilen sin hadde han to av CD-ene våre, og hver sommer da han var på ferie hørte han på PE-TO Bandet. Derfor var han så gira på å få oss oppover, sier Lilleåsen.

Det er lenge igjen til festivalen starter, og logistikken er ikke helt på plass ennå. Men at Hilljacks fra Romerike skal ta turen nordover kan gjøre det litt enklere.

- Det kan vel hende at vi får til noe samkjøring på noe vis. Om vi tar fly eller hvordan vi løser det får vi se, men vi har takket ja til spillejobben og gleder oss til å spille fra flere scener under festivalen, smiler Lilleåsen.

Bandet startet å øve igjen på starten av 2016, og nå øver de én gang i uka. PE-TO Bandet prøver å takke ja til så mange spillejobber som mulig.

- Men to av bandmedlemmene jobber skift og det gir litt begrensninger. Men vi prøver å jenke oss slik at vi får til så mange jobber som mulig, sier Lilleåsen.

At flesteparten av medlemmene har blitt en del eldre siden sist merkes nesten ikke i følge Lilleåsen.

- Det er så fint. Vi kommer oss på scena og får på oss instrumentene. Publikum koser seg, og da glemmer du at du har blitt en gammal gubbe, ler Lilleåsen.

PE-TO Bandet solgte over 50.000 plater i sin tid, og den største spillejobben var i Vikingskipet for over 8.000 publikummere. Med unntak av Bjørn Kjetil Sagerud er besetningen original. Han har steppet inn sin avdøde far, Per, som spilte trommer originalt.

- Vi ville hedre Per ved å spørre om Bjørn Kjetil ville spille trommer. Det takket han ja til, og det setter vi stor pris på, sier Knut Lilleåsen.