Ekteparet bak Pan Tretopphytter, Christine Mowinckel og Kristian Rostad, har nå reist avgårde til Brussel hvor den Europeiske Stålprisen for 2019 skal deles ut.

«ECCS European Steel Design Awards» er stålbransjens høyeste utmerkelse internasjonalt, hvor målet er å oppmuntre til kreativ anvendelse av stål i design og konstruksjon.

Her stiller tretopphyttene på Åsnes Finnskog i finalen til Publikumsprisen 2019, sammen med blant annet Adidas sitt nye hovedkvarter i tyske Herzogenaurach og tennisbana til French Open, Stade Roland Garros i Paris.

Mowinckel og Rostad gleder seg stort og er svært spente.

– Vi har kommet helt til finalen, så det er helt vilt. Vi drar ned sammen med arkitekt, ingeniør og stålkonstruksjonsselskapet Armec, så det blir veldig gøy uansett hva som skjer. Skulle vi vinne prisen er det en helt fantastisk  reklame for PAN og Finnskogen, så vi krysser fingrene.

SKOGEN som INSPIRASJONSKILDe

Prosjektet bak Pan tretopphytter er tegnet av sivilarkitekt Espen Surnevik med utregninger gjort av sivilingeniør Finn-Erik Nilsen. Arkitektens visjon var å lage noe som skulle falle naturlig inn i det eksisterende landskapet, uten å lage inngrep i naturen.

Skogen har vært den viktigste inspirasjonskilden, men også nord-amerikanske A-lodges, kraftmaster og husene i Mummidalen har vært sentrale i den kreative prosessen.

Under «ECCS European Steel Design Awards» deles en rekke priser ut blant annet til byggherrer, arkitekter og ståldesignere. Pan Tretopphytter er én av 12 jurynominerte prosjekter over hele verden, og helt fram til søndag 13. oktober har man kunnet stemme fram sin favoritt. 

Vinneren vil bli annonsert under selve prisutdelingen i Brussel mandag kveld.

Tidligere norske vinnere er blant annet DNB-bygget i Oslo i 2015.