Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Tor Endresen og Lisa Børud gjester Våler kirke søndag 9. desember. Julekonserten «Stille natt hellige natt» turnerer i Norge for 30. gang, og Våler er ett av 41 steder hvor konserten stopper i år.

- Konsertene ble holdt i gamle Våler kirke for rundt 20 år siden, da Cato Kristiansen var prest. Etter brannen ringte Arne Moseng og ville ha oss tilbake. Slik ble det, og det er tredje året konserten spilles i nye Våler kirke, sier Tor Arne Ranghus, som står bak turneen.

Både han og artistene som skal spille er veldig fornøyd med Våler kirke. Den er ny, og har ingen stolper eller andre detaljer å ta hensyn til. Akustikken er veldig god, og i fjor var det ingen ledige billetter igjen til konserten. Skal du ha billett i år bør du garantert skynde deg.

«Stille natt hellige natt» arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen. Hjelp til selvhjelp er bærebjelken i stiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom.

- Strømmestiftelsen støtter opp om utdanning for å motivere utvikling av enkeltmennesker, lokalsamfunn og land for å gi mennesker tro på at iherdig egeninnsats skaper varige resultater. «Stille natt hellige natt» har bidratt med mer enn 11 millioner kroner til stiftelsens arbeid siden samarbeidet startet i 2000, sier Ranghus.