I 2012 startet SolørRadioen opp med ungdomssendinger en time i uka. I over 7 år har forskjellige ungdommer fått lage sin egen ungdomssending, med variert musikk og innhold. RUF Time står for «Radio for ungdom» og sendingene går hver torsdag klokka 21.00 til 22.00.

- Jeg var med på RUF Time siden starten av dette året, og har på en måte vært med på det gamle opplegget. Det kommer nok til å bli spennende å lage RUF Time sendinger på en helt annen måte. Før så satt vi i studio og alt gikk live, men nå planlegger vi sendingene en uke før via skolen. Så møtes vi i studio på dagtid i skoletiden for å lage selve sendingen, sier Ingeborg Holen.

Bjørn-Martin Brandett er ansvarlig redaktør i SolørRadioen, og er glad for samarbeidet som har kommet i stand med ungdomsskola.

- Min start i P5 Solungen var gjennom ungdomsskola hvor jeg var på utplasseringsuke. Vi må gi ungdommene en sjanse for å finne talentene, og den eneste måten å utvikle seg på er nettopp å være på lufta. Dette er veldig positivt både for oss og ungdomsskola, smiler Brandett.

HVer torsdag

For de som hører på vil det ikke bli så veldig stor forandring. Den store forandringen er at det nå er tre RUF-gjenger som alle hver har sin sending. Programmet vil fortsatt gå hver torsdag klokka 21.00 til 22.00.

- Jeg håper at med dette samarbeidet vil dagens ungdom lære mer om hvordan radio fungerer. Jeg har selv lære veldig mye siden jeg begynte, og gleder meg til å lære enda mer, sier Holen 

Så langt har 9. trinn og 10. trinn på ungdomsskola fått lage hver sin sending som har gått på lufta. Her har de snakket om nye TV-programmer, jentetrender og seg selv. Torsdag blir det ny sending.