• EGEN KROPPSVEKT: Dette er trening som passer for alle, da det ofte er egen kroppsvekt som blir brukt.

«Bootcamp for alle» skal være et lavterskeltilbud på søndager fram til juli, med oppstart søndag 21. mai klokka 12.00. 

Det er Anna Kjellgren som står bak ideen, i samarbeid med Nick Robin Kleppe på Victus:

- Fokuset vil først og fremst handle om å skape et aktivt treningsmiljø hvor alle kan delta og ha det moro sammen. Det vil være opplegg og planlagte økter hver søndag, men husk alltid på at det er du selv som styrer intensiteten. Vi ønsker å vise at det er så lite som skal til, for å gjøre treningen litt morsommere! sier Kjellgren.

Samlingene kommer til å foregå på ulike plasser i nærområdet:

- Vi skal være på Myrmoen, på gressplenen mellom barne- og ungdomsskolen på Flisa og sikkert flere andre plasser også. Det er jo så mange fine plasser i distriktet vårt! Bootcamp er jo bare et litt finere ord for sirkeltrening, og innholdet vil variere fra samling til samling. Det kan være stasjonsøvelser noen ganger, og andre ganger bare med strikk. I tillegg har vi fått låne traktor- og bildekk av Solør videregående, så de vil også bli brukt noen ganger, sier Kjellgren. 

alle kan være med, uansett alder og form

Dette blir et lavterskeltilbud, så alle som vil kan delta:

- Poenget er at vi skal få i gang folk til å trene og få et sosialt miljø rundt det i tillegg. Dette kan være en fin mulighet for de som trenger litt motivasjon for å komme i gang med treninga, og ikke vil gå på et treningssenter. Pågangen har vært utrolig stor, så det er mulig det blir samlinger på onsdager i tillegg til søndager. Det må jeg se an etter første samling, for det er begrenset hvor mange som kan være med om gangen, grunnet oppfølging underveis i samlingene, sier Kjellgren.

Det er ingen bindende påmelding, og du må heller ikke være med på hver samling:

- Hvis folk er hjemme i ferien, og vil trene, så er det mulig vi kjører på i fellesferien også. Det er ingen bindende påmelding, og det er bare å melde seg på når man har lyst og tid. Det koster 20 kroner hver gang du er med, for å dekke kostnader med utstyret. Det blir også trekning av forskjellige premier noen ganger, og Kiwi Flisa har sponset frukt, så det er flere fordeler å være med på bootcampen, sier Kjellgren. 

kjempeinteresse for å bli med

Bare noen dager etter arrangementet ble lagt ut på Facebook, hadde over 120 meldt sin interesse for å bli med:

- Det har tatt helt av, nå er det over 150 som skrevet at de er interesserte! Håpet mitt var 20, så det målet skal jeg i alle nå. At det skulle bli så stor pågang, hadde jeg aldri trodd. Ettersom det blir påmelding til hver samling, blir det jo spennende å se hvor mange det blir hver gang. Men det ser i alle fall ut til at jeg får fylt opp gruppa med 20 personer hver gang, smiler Kjellgren. 

Det er et stort flertall jenter/damer som har har meldt seg hittil, men noen gutter er det også:

- Jeg tror at gutta kan være litt «redde» for å bli med, ettersom det er så mange damer som har meldt seg på. Jeg håper at mange flere gutter blir med etter hvert, det får vi se på, men alder eller kjønn spiller ingen rolle. Det viktigste er uansett av vi møtes og har det sosialt og moro, sier Kjellgren.

Etter hvert blir det åpnet for påmeldinger, og det blir «førstemann til mølla»:

- Ettersom pågangen er så stor, så er det mulig at det blir flere samlinger på søndager, og eventuelt på onsdager som jeg sa, men dette må jeg se på underveis. Det er i utgangspunktet plass til 20 personer hver gang, så blir det venteliste hvis noen ønsker det - i tilfelle noen ikke kommer av de påmeldte, sier Anna Kjellgren.