• VIKTIG MED LEKSER: Ordfører Wenche Huser Sund, intervjuet Nora Jabri om viktigheten av å gjøre lekser, selv om man er artist.
  • FULLSATT: Alle elevene fra 1-10. klasse var på plass, ikke et ledig sete igjen.
  • STOLT ORDFØRER: Wenche Huser Sund er meget fornøyd med det nye biblioteket.

Elevene hadde bare fått vite at de skulle på rådhuset og at det skulle være "noe underholdning". Spenningen var stor, da ordfører Wenche Huser Sund skulle introdusere overraskelsen til elevene:

- Artisten deltok på Norske Talenter som 12 åring og kom på 3. plass. Hun var på Oprah Winfrey Show som 13 åring. Hun vant Stjernekamp i 2014. Hun er en verdenskjent artist, og nå er hun her i rådhuset og skal holde en konsert for hele skolen, sa en blid ordfører til en fullsatt rådhussal.

Ordføreren er også veldig godt fornøyd med at biblioteket ligger så nærme skolen:

- Jeg er stolt over at vi har et bibliotek, som er så nærme skolen. Da kan elevene bruke biblioteket enda mer, og det er trygt og godt å bare gå rett over plassen fra skolen til biblioteket, fortalte ordføreren til elevene. 

ønsker full sal på alle arrangement

Det var helt fullt i salen, og det er noe ordføreren liker:

- Det er så moro å se at det er helt fullt her, det ønsker jeg meg på alle arrangement framover. Elevene som sitter her i dag, er framtida vår.  Det er barn og unge vi skal satse på framover, og jeg håper alle koser seg med artisten som snart kommer på scenen, sa ordføreren.

Det var heller ingen tvil om at artisten, Nora Jabri, ble tatt godt i mot! Ordføreren "intervjuet" henne på scenen, med fokus på at lekser må man gjøre, selv om man er en kjent artist:

- Jeg har aldri vært i Grue før, men jeg har vært på Flisa. Det er vanskelig å kombinere det å være artist, samtidig som man går på skolen. Men jeg har en mor og far, som har vært veldig opptatt av at jeg skal fullføre skolen, selv om jeg også er artist. Jeg var nok ikke den som var flinkest til å gjøre lekser, jeg utsatte ofte det jeg kunne til siste dag. Det var veldig dumt, for det gir dårligere resultater, det jeg kan si av egen erfaring, fortalte Nora Jabri til elevene.

Så fikk hele salen til fulle høre den talentfulle artisten fra Gjøvik, og på flere av låtene, sang elevene med. En overraskelse som ble tatt meget godt i mot!

- et kjempeløft med nytt bibliotek

Ordfører Wenche Huser Sund er veldig fornøyd med både konserten og det nye biblioteket:

- Nora er en fantastisk artist med en nydelig stemme, så jeg håper vi får henne tilbake til Grue. Hun synger sammen med Knut Anders Sørum, som vant Stjernekamp sist,  og det hadde vært veldig moro å fått begge til Kirkenær. Nytt bibliotek blir et kjempeløft for oss, både for at det blir et helt nytt, sprekt og flott bibliotek, men det sitter også hjul på alle skap - så vi kan flytte de og ha alle typer kulturarrangement i biblioteket, sier Huser Sund.

Offisiell åpning er fredag 20.januar klokka 1400:

- Alle er hjertelige velkomne til åpningen, da blir det snorklipping, taler og vi skal spise marsipankake, sier en meget blid og fornøyd ordfører.