• VOKST OPP HER: Jonas Åslie har jobbet hos Kiwi i hele sitt yrkesaktive liv, og gleder seg til å ta fatt på butikksjefjobben på Flisa.

Morten Botilsrud har vært kjøpmann hele sitt yrkesaktive liv. Etter snart 30 år pakker han sekken, og setter kurs for Møre og Romsdal hvor han skal bli distriktssjef i Kiwi.

Hjemme på Flisa er det fadderbarnet Jonas Åslie som skal overta sjefsstolen.

- Det blir spennende å få teste seg på butikken her. Jeg har nærmest vokst opp i butikken, og har jobbet her i sju år nå. Nå skal jeg prøve meg som butikksjef, og det blir veldig morsomt og spennende, sier Åslie.

Har gått traineekurs

Heller ikke han har prøvd seg på andre yrker ennå, rent bortsett fra noe snekring med pappa Bjørn Benny.

- I forkant av dette har jeg gått traineekurset til Kiwi, og tatt opplæringen for å bli butikksjef. Dette har jeg brukt et halvt år på, og jeg føler meg veldig klar for jobben nå, sier Åslie.

Det formelle skiftet skjer 1. juni, og i første omgang har begge to et vikariat som varer ut mars neste år.

- Til nå har jeg vært assisterende butikksjef, og jeg er veldig glad for å få denne muligheten. De andre ansatte på Flisa ser også ut til å være fornøyd med at det er jeg som skal ta over. Det setter jeg veldig pris på, sier Åslie.

Botilsrud får ansvaret for 12 Kiwi-butikker i Møre og Romsdal, og er veldig spent på sin nye hverdag.

-Jeg må passe på å prøve meg på litt andre utfordringer mens jeg ennå er så ung som jeg er, smiler Botilsrud.

Litt vemodig også

Men han legger ikke skjul på at det blir litt vemodig og forlate Flisa.

- Det mest vemodige er å reise fra Flisa. Foreløpig er det et vikariat, og dersom jeg ikke trives har jeg mulighet til og komme tilbake til jobben som butikksjef her. Men jeg liker meg veldig godt i fjellet, og liker naturen på vestlandet. Derfor ser jeg frem til denne utfordringen nå, sier Botilsrud.

Siden han er fadder for Jonas kjenner han godt til både den nye butikksjefen og familien hans, og han er ikke redd for at Åslie ikke mestrer jobben.

- Kiwi Flisa er en butikk som går bra, og Jonas er veldig flink. Her kommer han jo tross alt til dekket  bord, humrer Botilsrud.