Det blir en storslått musikalsk reise i Hof kirke søndag 2. april. Hof oratoriekor (tidligere Prosjektkoret i Hof) skal sammen med flere solister fremføre Johannespasjonen av Johann Sebastian Bach.

Johannespasjonen forteller historien om Jesu lidelse og død slik den er fremstilt i Johannesevangeliet i Bibelen, med enkelte innslag fra Matteusevangeliet.

Musikken maler et rikt og nyansert bilde av historiens begivenheter og sterke følelser, fra fortvilelse til dyp ro.

Med som solister er Eva Vermundsberget (sopran), Ingrid Nyhus (alt), Marius Berg (tenor), Andreas Skei (baryton) og Alf K. Vatne (bass).

Øver ukentlig

- Hof oratoriekor som har hatt ukentlige øvelser siden november, og samler sangere fra Kongsvinger i sør til Rena i nord. Koret består i dag av 37 sangere, sier Anne Marie Melby i Åsnes.

I orkesteret på disse fremførelsene sitter musikere fra bant annet Oslofilharmonien og Den Norske Opera

- Det hele dirigeres av kantor i Hof, Ole Karsten Sundlisæter. Billetter selges ved inngangen og koster 250 kroner. Barn til og med 15 år kommer gratis inn, sier Melby.

De som ikke har mulighet til å oppleve konserten i Hof kirke søndag 2. april har mulighet dagen før i Strøm kirke i Sør-Odal. Begge steder starter konserten klokka 17.00.