• FENGET: De minste likte seg godt med hundene, og synes det var en artig dag på jordet ved Rema 1000 Flisa.
  • MASKOT MED: Ann Silje Torpen Sæther er leder i DNT Barnas Turlag Solør. Her sammen med maskoten Turbo som er en blå rev (!).

Ann Silje Torpen Sæther er leder i DNT Barnas Turlag Solør, og er storfornøyd med oppmøte på dagen med hundekjøring søndag.

- Det ble en kjempefin dag for store og små. Oppmøtet var kjempebra, og både barn og hundeeiere var fornøyde med dagen, sier Torpen Sæther.

- Bli gjerne med i DNT

Alle barn i alderen 0 til 12 år kan være med på arrangementene til DNT Barnas Turlag Solør, og det er ikke noe krav at de er medlem i DNT - men selvsagt er det ønskelig.

- Å være med i DNT koster bare 130 kroner for et helt år for barna, og vi håper jo at mange vil melde seg inn, sier Torpen Sæther.

Og etter suksessen med hundekjøring søndag er det nok mange som lar seg friste av det. For her var det fart og spenning, og ikke minst sosialt samvær for små og store.

- Takk til Ove Uno Stenberg, Hedda Holtet og Nille Hansen Foss som stod for hundekjøringa og resten av gjengen. Vi må også rette en stor takk til Kiwi Flisa som sponset pølser til arrangementet, sier Torpen Sæther.

De som hadde møtt opp på Flisa søndag og var over 12 år fikk prøve seg på en egen slede. Det var en artig opplevelse for de som prøvde.

Eneste i Åsnes

- Meg bekjent er det ikke flere i Åsnes som drive med hundekjøring, og det var virkelig artig at de kunne stille opp med hundene sine. Barna viste stor omsorg for hundene, og ga de massasje mellom kjøringene, sier Torpen Sæther.

Selv er hun et aktivt friluftsmenneske og har gått Norge på tvers, Finnskogleden og hun har gått på Grønland. Hundekjøring har hun aldri prøvd - ei heller søndag.

- Søndagens opplegg var for barna. Men kanskje jeg får muligheten en annen gang, smiler Torpen Sæther.

Neste arrangement i regi av DNT Barnas Turlag Solør er «Kom deg ut dagen» på Kjellmyra idrettsplass 3. februar. Også dette opplegget blir fra klokka 12.00 til 15.00.