Fotballinteressen i distriktet er stor, og ikke bare på seniornivå. Glomdalsfotball.no har spesialisert seg på å følge med på barne- og ungdomsfotball, og inviterer torsdag til seminar ved Sentrum videregående skole i Kongsvinger.

Rune Skasberg i Glomdalsfotball.no er storfornøyd med interessen rundt seminaret, og over 50 personer har meldt seg på til torsdagens seminar.

- Interessen har vært veldig bra. Det skjer mye etter påske, men at 50 har meldt seg på er bra. Vi holder tross alt ikke til midt i Oslo, men mange er interessert i lokalfotballen, sier Skasberg.

Nettportalen omtaler det som skjer på grasrota i de 7 glåmdalskommunene, og de ønsker å få frem alt det positive og barne- og ungdomsfotballen i distriktet.

- Dette er litt for å få en plattform for samarbeid. Noen sammenslåing er ikke tema, men kanskje kan vi få til et bedre fotballtilbud i distriktet ved å samarbeide, sier Skasberg.

Påmeldte fra hele distriktet

Kongsvinger IL Toppfotball med Espen Nystuen og Trond Amundsen kommer. Det gjør også toppdommer Tom Harald Hagen, Flisa fotball-sjef og KIL-legende Patrick Holtet, og Flisa-ildsjel Tore Huuse Øwre.

- Flest påmeldte er det nok fra Kongsvinger, men det kommer folk fra hele distriktet. De fleste klubber er representert, sier Skasberg.

Seminaret er gratis å delta på, og ikke nok med det. Glomdalsfotball.no inviterer også til gratis pizza til alle seminardeltakerne.

- Om det er pizzaen som lokker får det så være, men jeg håper jo at folk kommer på grunn av fotballen, smiler Skasberg.

Dersom noen har kikket på opplegget og ikke rukket å melde seg på er det ikke for sent. Det er nemlig mulig å melde seg på helt til seminaret starter klokka 17.00 ved Sentrum videregående skole torsdag.