Julekonserten «Stille natt, hellige natt» kommer til Våler kirke søndag 10. desember klokka 20.00, og responsen har vært enorm. 20. november var det bare snaut 50 billetter igjen til konserten. Det vil si at over 400 billetter var solgt uker før konserten.

- I tillegg har Våler kommune kjøpt konsert til sine ansatte klokka 17.00. Det blir altså to konserter i Våler kirke, og det er konserten som er åpen for allmennheten som også snart er utsolgt, sier Tor Arne Ranghus i Taran AS, som arrangerer konserten.

Det er ikke ofte folk kan oppleve en stjernegalla som dette i Våler. Alexander Rybak, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Rune Larsen skal alle synge tre sanger hver. I tillegg blir det flere duetter og fellesnumre.

Stor turné

- Turneen skal innom 46 kirker totalt, og det er 29. gang jeg drar i gang en slik turné. Trondheim fikk den første utsolgte konserten i år, og Våler ser ut til å bli det andre stedet hvor kirka blir utsolgt, sier Ranghus.

Konsertene arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen, og turneen bidrar med 500.000 kroner i året til et byggeprosjekt i Kenya. Her er det blitt bygget 8 til 10 skoler, og i løpet av de siste 18 årene har turneen bidratt med svimlende 10 millioner kroner til prosjektene der.

- Artistene synes det er hyggelig å gi noe tilbake, og folk sitter igjen med en koselig opplevelse før jul. Jeg tror folk er så glad i slike konserter i kirken før jul fordi de kan sette seg ned å få et pusterom. 65 prosent av de som går på mine konserter kommer igjen år etter år, sier Ranghus.