• STOLT: Ordfører Lise Berger Svenkerud var stolt og imponert over oppmøtet på Våler stasjon lørdag.

Med dårlig vær lørdag morgen hadde ikke Geir Thomas Risåsen særlig tro på at oppmøte skulle bli stort på den historiske vandringen i Vålbyen. Han tok feil. Over utrolige 100 personer møtte opp for å bli med det levende leksikonet gjennom historiske Vålbyen.

- Dette var utrolig morsomt. Vålersokningen har et forhold til stedet sitt, sier Risåsen.

En skulle kanskje tro at det var den eldste delen av befolkningen som var interessert i historien, men slik var det ikke i Våler lørdag.

- Her var det stor aldersspredning. Fra de yngste barneskolejenter til 80-åringer som ville lære mer om historien, sier Risåsen.

Ønsker å gjenta suksessen

Ferden startet i Sjursenparken, via Kommunelokalet og til stasjonen. Det ble litt kort tid undervegs, så mange spørsmål ble det ikke tid til.

- Munndiaré er ingen god ting. Jeg pratet nok for mye, ler Risåsen.

Han håper at historielaget ønsker å gjenta suksessen neste år.

Ferden endte på Våler stasjon hvor kultursjef Cathrine Hagen og ordfører Lise Berger Svenkerud ønsket velkommen til den nye kulturstasjonen. Åpningen ble direktesendt på SolørRadioen og Facebook-sidene til SolørRadioen.

- Jeg er utrolig glad for at så mange ville komme for å bli med på dette. Ta en tur inn å se hvor fint vi har fått det. Takk til ROM Eiendom som leier ut lokalene rimelig, og alle som har stått på for at dette har blitt en realitet, sa Lise Berger Svenkerud.