• HEIAGJENG: Flere fra Solør Rideklubb hadde tatt turen for å se på Hege Tidemandsen og Carvis. Foto: Lene Anika Ruud Goplen
  • 5.PLASS: Julie Schjelderup-Høye (11) og Dancing Ducati tok en 5.plass i MB
    5 ponni kat 2 nasjonal klasse. Foto: Marius Schjelderup-Høye
  • 10.PLASS: Anne-Sofie Tvengsberg Colak (26) tok en 10.plass sammen med Cappucino i 1.20m internasjonal klasse. Foto: Solør Rideklubb
  • 3.PLASS: Veslemøy Bjørgan Breiby (24) og Miss Quickly tok en 3.plass i 1.20m nasjonal klasse. Foto: Solør Rideklubb
  • 5. OG 6.PLASS: Ine Mausethagen (23) og Pokahontas tok en 5.plass i 1.30m internasjonal klasse onsdag og 6.plass i samme klasse fredag. Foto: Solør Rideklubb

I forrige uke gikk Kingsland Oslo Horse Show av stabelen i Telenor Arena, et ridestevne på høyeste nivå internasjonalt. Her var blant annet verdenscupen i sprangridning og en rekke internasjonale ryttere samlet.

Og her debuterte den erfarne rytteren bosatt på Namnå, Hege Tidemandsen.

– Det var veldig spennende. Dessuten er det morsomt å debutere på hjemmebane, og det er alltid godt å kunne prestere foran et hjemmepublikum. Men det er en første gang for alt. Resultatmessig kunne det vært bedre. Alt i alt, er jeg fornøyd.

Blant 40 internasjonale ryttere fra hele verden havnet hun og hesten Carvis på en 29.plass.

Dessverre ble det to riv på duoen fra Solør Rideklubb.

– Resultatmessig er det jo ikke dårlig i en verdenscup - her deltar jo de beste rytterne. Men med 12 ryttere som gjennomfører helt feilfritt da havner man langt ned på lista. Små feilmarginer gjør store utslag når konkurransen er så hard.

– MÅ KJEMPE VIDERE

Tidemandsen har oppnådd en rekke bragder både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet vant hun prestisjetunge Drammen Spring Tour i mai.

Grand Prix-seieren ga viktige poeng på verdensrankingen og var også viktig med tanke på EM senere i år, og neste års OL i Tokyo. 

Tidligere i sommer sto hun dessuten sammen med Norges nasjonslag for en uhyre sterk prestasjon i Europa-finalen.

Som eneste lag med kun tellende nullrunder sikra de seg den pretisjetunge seieren i Athen, og var i finalen i Barcelona tidligere denne måneden. 

Nå ser 32-åringen framover, og legger resultatet fra KOHS-stevnet bak seg.

– Jeg har sett på løpet på video, og har vurdert hva jeg kan gjøre bedre. Det tar jeg med videre. Man må bare kjempe videre!

For nå har innesesongen sesongen starta for fullt. Hun sikter mot et par verdenscup-stevner før jul.

– Jeg gleder meg alltid til å være på jobb med Carvis. Det er alltid nye opplevelser og nye erfaringer. Men vi får se om det blir verdenscup eller ikke, og hvis ikke blir det juleferie. Jeg har bare én hest på dette nivået, og Carvis kan ikke delta i alle stevner - jeg må sørge for at han er i god form.

Solør godt representert

Flere ryttere fra Solør Rideklubb deltok også under KOHS-ridestevnet i forrige uke, og tar med seg svært gode resultater tilbake til Solør.

11 år gamle Julie Schjelderup-Høye, som hadde kvalifisert seg for første gang til KOHS, tok en 5.plass sammen med Dancing Ducati i MB+5 ponni kat 2, nasjonal klasse.

Veslemøy Bjørgan Breiby (24) og Miss Quickly tok en 3.plass i 1.20m nasjonal klasse, og Ine Mausethagen (23) og Pokahontas tok en 5.plass i 1.30m internasjonal klasse på onsdag og en 6.plass i samme klasse på fredag.

Mens Anne-Sofie Tvengsberg Colak (26) tok en 10.plass sammen med Cappucino i 1.20m internasjonal klasse.

Og sånn helt til slutt: Hestene og rytterne i Telenor Arena fikk gå på dyrestrø eller flis fra Solør Agrotre under det fem dager langet ridestevnet.

Selskapet på Kirkenær har nemlig signert en toårig avtale med flis-levering. Totalt ble det åpnet hele 200 baller med flis fra Solør Agrotre.