• DOKKESTUE: Dokkestua ble lagd til Solør Martn, for å vie forskjellige typer materialer.

Det startet i det små sommeren 2013, som et enkeltmannsforetak, på Furutangen  i Åmot kommune. Der har Lars Erik Kjelsrud selv hytte. Og siden har det bare gått én vei.

- Vi har i alle fall hatt mer enn nok å gjøre så langt, men i  denne bransjen vet du aldri hva som skjer neste år, sier Kjelsrud.

OPERER I HELE SØR-NORGE

Bedriften har forretningsadresse på Flisa, produksjonslokaler på Namnå  i det gamle verkstedet etter Tores caravansenter og hele Sør-Norge som arbeidsplass. 

- Vi har jobbet i Hallingdal, Gudbrandsdalen, Skåbu og på Geilo, men lite lokalt foreløpig.  Vi har spesialisert oss på småbygg, derav navnet, vi setter opp garasjer, boder, annekser i hyttemarkedet . Men vi setter gjerne opp til private også, og gjerne mer lokalt også. Her om dagen fikk jeg en forespørsel fra en hytteeier på Skasenden og det er spennende, forteller Kjelsrud.

Kjelsrud og samboer eier bedriften selv, har 3 ansatte i tillegg til seg selv - hvorav to er lokale. Men han har et mål om å vokse.

FLERE I ARBEID

- Jeg drømmer om et enda større samarbeid med Familiehytta og at vi kan ha 2-3 arbeidslag med 4-6 ansatte. Nå er jeg selv med ute og jobber, og da kan det være noen utfordringer å holde oversikten. Derfor har jeg et mål om å kunne administrere flere arbeidslag og ha komplett oversikt, til enhver tid fra kontoret. Vi har et mål om å 3-doble omsetningen, som er på ca 5 millioner nå., forteller Kjelsrud.

- Vi skal i vinter gjøre et forsøk på å produsere elementer her i lokalene våre på Namnå, og deretter kjøre de ut til våre byggeplasser - der hvor prosjektene er. Vi skal  også bruke vinteren til å produsere dokkestuer, søppelkassestativer og postkassestativer. 

- Jeg har også etablert “Glasspesialsten” som ligger i nabobygget, jeg startet faktisk som lærling i 1983, og er utdannet glassmester.  Dette for at vi skal ha flere bein å stå på, forteller han.

50 bygg hittil

- Vi har levert mange fine bygg, men det mest spesielle er nok ei lita bod i Hallingdal, som har et “stavlaft utseende”.  Mange lurer også på firmanavnet vårt, det er litt misvisende, så det vurderes om vi skal bytte navn. 

- De store hytteleverandørene ser liten verdi i småbygg, derfor har vi valgt å spesialisere oss. Vi har allerede hatt samarbeid med den største leverandøren, Familiehytta, og satser på et enda tettere samarbeid framover. Og vi vil gjerne jobbe mer lokalt, avslutter Lars Erik Kjelsrud.