I forbindelse med at folkehelseuka startet i Åsnes mandag kom ordfører Ørjan Bue med en ekstra utfordring. 1. mai starter nemlig årets topptursesong i Åsnes, og alle topper unntatt Elgklinten er nå farbare.

- Den som klarer ni topper fra midnatt 1. mai, og innen 24 timer, skal få et gavekort fra Intersport Flisa på 2.000 kroner. Det er en liten ekstra utfordring fra meg. I tillegg trekker i et gavekort i slutten av folkehelseuka på samme sum blant alle som går, sa ordfører Ørjan Bue.

Idrettsutøver?

Bue mener en kanskje bør være mer enn hobbymosjonist for å klare utfordringen på 24 timer.

- Kanskje må det være en idrettsutøver. Det blir spennende å se om noen klarer det. Her må det bevises at du har vært på alle ni toppene med klipp, og det må dokumenteres på Facebook-siden til toppturene i Åsnes at du har klart det, sier Bue.

Han er glad for at toppturene i Åsnes engasjerer så mye som de gjør. Med mange barnehagebarn og foreldre på plass på Rådhusplassen mandag kom han med en liten bønn til de voksne.

- Det tegnes et bilde om at vi er en kommune med utfordringer, og det skal vi ta med oss. Det viktigste er at vi voksne tar med oss småtassene åre ut. Vi må gi dem et hint om å bruke naturen vår og komme seg ut, sa Bue.