Krafttak for kreft er en aksjon mot kreft. Den skal gi de rammede best mulig livskvalitet. Årets aksjon går til forskning og et bedre tilbud for de rammede.

Onsdag kveld kommer årets russ ved Solør videregåene skole med bøsse på dørene i Åsnes og Våler for å samle inn penger. Det er over 50 russ som deltar i årets Krafttak mot kreft, og Solør Næringshage fungerer som sekretariat for aksjonen.

- Jeg imponert over de gode forberedelsene som russen i Solør har gjort, sier Birgitte Senstad, som er koordinator i Kreftforeningen.

Gir 5.000 kroner

Åsnes-ordfører Ørjan Bue har gitt 5.000 kroner fra Åsnes kommune til årets aksjon, og oppfordrer sine ordførerkolleger i Våler og Grue til å gjøre det samme.

Innsamling av penger skjer de to første ukene i mars hvert år, og da går det rundt 20.000 bøssebærere til norske husstander. Mange av bøssebærene er russ, og de spiller en viktig rolle når det kommer til kreftforskningen. Innsamlingen i Åsnes og Våler skjer altså onsdag kveld.

Tidligere år har det blitt samlet inn store beløp til aksjonen i Solør. Mest samlet russen i 2014 inn. De samlet inn rundt 70.000 kroner! Årets russekull har satt seg som mål å samle inn 40.000 kroner onsdag kveld.