• UFORMELT: Ørjan Bue serverte kaffe og tok villig i mot mange som ville ha en prat med ordføreren.

Marit Rudshagen ved Åsnes Folkebibliotek står bak initiativet og var positivt overrasket over hvor mange som møtte opp. 

- Biblioteket skal jo være en debattarena også, og jeg drømmer om å få til noe tilsvarende med alle partiers ordførerkandidater til høsten. Vi starter nå med «ordførerens time», folk klager jo på at han er vanskelig å få tak i. Vi har tenkt tanken i et par år, men det har vært vanskelig med fulle møtekalendere. Men nå er det vielser på fredager, så da er han på huset uansett og da får vi det til. Nå er det satt opp den første fredagen i måneden framover mot våren, neste mulighet blir fredag 2. mars, forteller Rudshagen. 

- du kan spørre om hva du vil

Ordføreren selv er positiv til tiltaket. 

- Det ble bra trafikk etter hvert, og folk kom innom med spørsmål om både det ene og det andre. Spørsmålene dreide seg blant annet om fremtidige omsorgsboliger, alderdommen til våre innbyggere, søknader til Solørfondet og mye mer. Det er flere spørsmål om skjemavelde rundt søknader og det er en utfordring det, sier Ørjan Bue. 

Det er ingen retningslinjer for hvilke spørsmål som kan stilles, og det er en uformell møteplass. 

- Ja, her det bare å spørre og grave om hva du måtte lure på! Jeg skal svare så godt jeg kan, og må eventuelt følge opp det jeg ikke kan svare på. Jeg må understreke at ordføreren ikke vet alt! Utfordringen med å ha dette i biblioteket og at det er såpass uformelt, er hvis noen vil ha en privat samtale med meg. Det må vi finne en løsning på, og jeg er jo på kontoret mitt innimellom så folk kan avtale tid der også, sier Bue. 

har allerede viet to par

Ordføreren har også fått en ny oppgave den siste tiden, nemlig å vie folk!

- Ja, hver fredag og første lørdag hver måned er det muligheter for å vie seg på rådhuset. Jeg har allerede viet to par, og det er trivelig. I kommuneloven er det «bare» fastsatt at ordføreren skal sette opp ei saksliste til kommunestyremøtet, og ellers er det møtevirksomheter. Men min hverdag som ordfører lager jeg egentlig selv, og det er veldig givende med en god prat med folk. Det er veldig mange som er blide og trivelige, og bare det å få noen positive tilbakemeldinger er godt for å få ordfører-hverdagen til å bli bra, smiler ordfører Ørjan Bue.