Det er mange som drar i trådene for å arrangere Høstfest på Flisa lørdag. Hof Vestre Bygdekvinnelag og Hof Husflidslag skal være med å lage liv og røre ved Sjakkbrettet.

- Vi skal vise folk hvordan en lager potetrisk, og det blir både steking og servering. I tillegg skal vi lage byggmelsvafler. Dette selger vi for en symbolsk sum sammen med kaffe eller saft, sier Kari-Anne Nymoen.

samarbeider godt

De to lokale lagene samarbeider godt fra før, og skal også samarbeide om standen på Flisa lørdag. Hof Husflidslag skal vise frem karding og spinning av ull. Ull er nemlig satsningsområdet til husflidslaget i år.

- Ellers blir det litt strikking og plantefarget garn vi skal vise, mens barna får prøve seg på litt toving, sier Nymoen.

Sigrid Holmen i Hof Vestre Bygdekvinnelag er glad for at de kan bidra på lørdagens Høstfest, og forteller at det er veldig fokus på byggmel i Bygdekvinnelaget nå.

- Bygg har en del spesielt gode evner. Det kan du koke opp og fryse ned, og er da kjappere å tilberede enn ris. Mens jeg var i Polen ble jeg servert bygg på denne måten, og bygg er veldig næringsrikt, sier Holmen.

Må «jukse» litt

Derfor burde byggmelsvaflene mette bra om du stikker innom Høstfesten og er sulten lørdag.

- Potetrisken skal vi steke på takke, og det blir veldig godt. Jeg håper mange kommer for å smake, sier Nymoen.

Hun og Holmen innrømmer at de må jukse litt på raspinga av poteter denne gangen.

- Skal vi stå å raspe poteter der blir vi vel aldri ferdig, så det gjør vi på forhånd med noe litt større utstyr. Men vi skal vise frem hvordan potetrisken ble laget fra gammelt av, sier Holmen.