Natt til torsdag ble flere hytter ved Sætersjøen i Våler rammet av innbrudd. Gunn Marit Lindmoen har hatt innbrudd for 5. gang i hytta, og i tillegg har båten blitt stjålet ved en annen anledning. Nå er hun lei.

- Hvor mye som er borte nå har jeg ikke helt oversikt over. Politiet ba oss røre minst mulig, men jeg ser at noe godteri er borte, sa en oppgitt Lindmoen til iSolør.no fredag.

Hun har gått til innkjøp av overvåkingskamera som skal settes opp med det første. Kameraet var allerede innkjøpt da tyvene slo til nok en gang, men ikke montert.

- Nå går ferden rett til Schjærin Radio og TV for å få ordnet med SIM-kort til kameraet. Dette går ikke lenger, og nå vil jeg ha beskjed så fort noe rører på seg i hytta, sier Lindmoen.

Fra en nabohytte vet hun at en TV er blant det som er stjålet denne gangen. Kamerabildene som en nabo har viser to skikkelser i mørket, men de er vanskelig og identifisere.

- Men det er ikke de samme personene som ble dømt for innbrudd sist. Dette er noen andre, forteller Lindmoen.

Tror på borgervern

Politiet uttrykker stor skepsis til opprettelse av borgervern. Lindmoen mener likevel det kan være en løsning for å få bukt med problemet.

- På Drevsjø har de borgervern. Der sitter det vakt på enkelte vegstrekninger, og de noterer seg alle skiltnummerer som passerer stedet. Dette blir så faxet til politiet om noe kriminelt skjer, sier Lindmoen.

Om det blir organisert opp borgervern ved Sætersjøen gjenstår å se, men foreløpig har flere hytteeiere gått sammen om å passe opp vegene litt ekstra nå.

- Torsdag ble vi enige om å kjøre hver vår vei ut av hyttefeltet, og si fra om vi så noen mistenkelige biler. Jeg mener ikke at vi gjennom borgervern skal stoppe tyvene, men sørge for at politiet får den informasjonen de trenger for å få tatt tyvene som herjer, sier Lindmoen.