Åsnes Hornmusikk har mange støttemedlemmer som bidrar med viktige kroner inn i korpskassa. På Flisa lå årets giro i kassa dagen etter 17. mai, og korpsets leder, Jon Arne Borg Engø, innrømmer at det ikke er tilfeldig.

- 17. mai er den dagen hvor Åsnes Hornmusikk får vist seg frem fra sin beste side. Vi kler oss opp i fine uniformer, og spiller musikk som folk forbinder med nasjonaldagen, sier Borg Engø.

For at korpset skal klare å være i drift hele året trenger de økonomisk støtte, og støttemedlemskapene bidrar med viktige kroner i korpskassa.

- Dette overgår alt vi får av annen offentlig støtte, og det er naturlig å sende ut brevet dagen etter nasjonaldagen hvor vi har fått vist oss frem, sier Borg Engø.

Til daglig er det mellom 25 og 30 medlemmer som møter på øvelsene i korpset. Under NM I Trondheim var de 47, og mange bidrar også på nasjonaldagen.

- Åsnes Hornmusikk trenger en omsetning på mellom 500.000 og 700.000 i året. Det koster mye å drive et korps, og vi må takke våre støttemedlemmer og det lokale næringslivet for at de støtter opp. Hadde det ikke vært for de hadde vi ikke kunnet drive et korps på det nivået vi gjør i dag, sier Borg Engø.