Frisklivssentralen oppfordrer alle innbyggere i Åsnes og Våler til å være med på «Dine 30» i november. Det er en kampanje for alle.

- «Dine 30» går ut på at du skal være i aktivitet i 30 minutter hver dag, men det trenger ikke være sammenhengende. Du kan fordele det ut over hele dagen, sier Hilde Røysland.

Det er mye man kan gjøre som du ikke nødvendig tenker på som trening, du kan for eksempel leke litt med barna dine eller barnebarn, husvask mens du danser til musikk eller gå av bussen ett eller to stopp før du egentlig skal gå av. Målet med kampanjen er å få frem at det ikke er så mye som skal til, for å nå anbefalingen på 30 minutter aktivitet hver dag. 

- 30 minutter med fysisk aktivitet daglig kan gjøre store utslag når det gjelder helsa. Det kan gi overskudd, økt livskvalitet og forebygge sykdommer, sier Røysland. 

For å være med på kampanjen må du fylle ut et skjema, der du fører aktiviteten du gjør, hvor lenge du gjør aktiviteten og signatur. 

- Skjemaet får du tak i på servicetorget i kommunen, eller på nettsiden til Åsnes eller Våler kommune. Skjemaet skal leveres enten på servicetorget i kommunen, eller på mail til hilde.roysland@asnes.kommune.no innen 4. desember, sier Røysland.

Det er også en intern konkurranse mellom de ansatte i kommunene Våler og Åsnes, en konkurranse som Åsnes vant i april. Spørmålet er om Våler vil ha revansje i november?

- Hvis du er med på denne kampanjen, er du med i trekningen av flotte premier, lover Røysland. 

 Du trenger ikke gjøre det alene, du kan gjøre det sammen med andre, det kan også virke artigere om dere er flere som er med på aktivitetene. 

- Vi har også en Facebook side hvor det vil bli lagt ut oppdateringer, sier Hilde Røysland.