Mange er med og trekker i trådene når Vålerdagene går av stabelen i Våler sentrum fredag 17. og lørdag 18. august. Våler Fokus står som teknisk arrangør, og programmet for årets dager bør ha noe for alle aldersgrupper.

- I Våler Fokus er vi i underkant av 40 medlemmer, og med et relativt begrenset budsjett synes jeg vi klarer å sette sammen innholdsrike dager for store og små, sier Ståle Bryhn, som er leder i Våler Fokus.

For den eldre garde er fest og moro ut i de sene nattetimer kanskje ekstra stas, men det er mye som skjer på dagtid fredag og lørdag også.  Det hele drar i gang når boder og tivoli åpner fredag klokka 12.00.

- Alans tivoli kommer tilbake til oss i år, og det setter vi veldig pris på. Gjesåsen Klatrepark kommer også med sin kjempetrampoline som er et populært tilbud, sier Bryhn.

Samarbeider tett

Som tidligere år er Våler kommune og Sparebank 1 Østlandet inne som viktige økonomiske samarbeidspartnere. Banken bidrar med aktiviteter rettet mot barn og unge, mens kommunen bidrar både med vaktmestermannskap og penger. Kommunen har dessuten dratt i gang Norsk Kyllingfestival som skal være et supplement til Vålerdagene.

- De fleste lag og foreninger i Våler har stand under disse dagene, og jeg føler at hele kommunen spiller på lag. Det er nok viktig for og lykkes med et slikt arrangement, sier Bryhn.

Tidspunktet på året er også ideelt. Skolestart er like rundt hjørnet, og de fleste er hjemme igjen fra sommerens ferieturer.

- Vålerdagene skal ha noe for alle som bor her, og ikke minst trekke folk utenfra. Vi vil vise frem vårt flotte sentrum og hvor mye Våler har å by på. Velkommen til årets Vålerdager i helga, sier arrangørgjengen.