• BIDRAR: Grue Sparebank bidrar med én million kroner lokalt fra sitt gavefond. Markedssjef Hallgeir Sletten er glad for å bidra lokalt.

Initiativet til Flisa Skateboard Klubb kom i forbindelse med landsbyprosjektet i Åsnes i fjor. En vennegjeng hadde lyst til å bygge en skatepark, og har søkt midler for å få gjennomført det de drømte om.

Nå har de gjort en avtale med Flisa Allianseidrettslag som gjør at de får disponere plassen hvor skøytebanen er, og denne plassen er deres gjennom hele sommeren. Idrettslaget bidrar også med lagringsplass til utstyret om vinteren, og det setter skaterne stor på.

Toini Midtsundstad er én av de engasjerte foreldrene som har hjulpet guttene i gang. Hun er glad for at prosjektet nå er realisert, og at Flisa Skateboard Klubb er på beina.

- Vi jobber nå med å stifte en formell klubb. Det krever at noen foresatte må bidra med litt papirarbeid, men vi tenker at det er guttene og jentene som selv skal drive klubben, sier Midtsundstad.

Formidler via Facebook

Facebook er kanalen, og her har klubben en egen Facebook-side. Via denne formidles det når skaterne kan treffes, når det er dugnader og annet.

- Det har vært snakk om å lage en liten symbolsk kontingent og noe litt mer formelt, men i hovedsak handler det om uorganisert lek og et sted å være, sier Midtsundstad.

I dag er det 10 til 15 brukere av parken på Flisa, men de håper at enda flere vil være med på moroa.

Grue Sparebank har nylig fordelt én million kroner fra sitt gavefond, og Flisa Skateboard Klubb fikk innvilget søknaden på 10.000 kroner fra banken. Det setter de stor pris på.

- Grue Sparebank vil bidra til trivsel og utvikling i lokalsamfunnet, og prosjekter tilknyttet barn og unge har prioritet, heter det i tildelingen fra banken.