Aktivitetsdagene vil bli arrangert mandag til onsdag i høstferien, og fokuset vil være å lære seg om stell av hest. Bugarden har også 13 andre dyrearter, som barna kan hilse på.

- Vi vet at mange barn som lærer seg å ri, ikke alltid har lært seg det grunnleggende som gjelder håndtering og stell av hest. Ofte er hesten ferdig stelt og salet opp når de kommer for å ri. Vi ønsker at barn skal lære seg stell av hester, og hvordan håndtere dem, sier Mona Elisabeth Wiik.

Dette er første gangen Bugarden arrangerer noe slikt, og Wiik håper at det blir nok påmeldinger til at ferieopplegget kan gjennomføres. 

- Vi har satt et minimumsantall på 5 stykk og et maks antall 10 stykk. Dette er mest på grunn av at vi skal har kapasitet til at aktivitetsdagene blir så bra som mulig. Det som også er viktig å ta med er at dette ikke er noe ridekurs, men barna skal nok få lov til å sitte på hestene, forteller Wiik. 

En gård med mange dyrearter

Bugarden rommer hele 14 forskjellig dyrearter, med alt fra kuer og sauer til påfugler og skilpadder.

- Vi har 5 hester som blir brukt under disse aktivitetsdagene, tre stor og to små. Det vil også bli mulighet til å hilse på de andre dyrene på gården, men hovedfokuset er på hestene, sier Wiik.

Wiik forteller også at trafikken under «Gardtassingen» var bra og rundt 500 besøkte Bugarden disse to dagene.

- Vi får stadig vekk henvendelser fra folk om de kan komme og besøke gården, men det er ikke alltid det er tid til flere besøk i uka. Så til neste sommer har vi kanskje tenkt å ha èn dag i uka hvor gården er åpen for besøk, sier Wiik.