• KOMMER MANDAG: Albumet Først & Fremst lanseres digitalt mandag 15. august.

Etter at bandet Solør la musikken på hylla har Anders Trongaard valgt å satse solo på musikken. Nå har han imidlertid fått med seg David Berget fra The Moments på laget, og sammen har de startet produksjonsselskapet Synergi.

- Synergi er et ord pappa fortalte meg da jeg var liten, og som gjorde inntrykk. Det handler om når to eller flere samles for å få til mer enn hva de ville gjort hver for seg. En pluss en blir tre, sier Trongaard.

Og slik ble navnet valgt. De to har fått med seg flere andre lokale artister på laget, og dette er tanken bak hele prosjektet.

- Vi ønsker å løfte frem lokale artister. Sjangeren er en blanding av folk, gospel, soul, rock og hiphop, sier Trongaard.

Flinke folk på laget

Med seg på utgivelsen som lanseres mandag 15. august har de Trine Cecilie Kvambe, Rainer Soløy, Simen Ekeberg og Annar By. Albumet heter Først & Fremst, og blir tilgjengelig på de fleste streamingplattformer.

- Her har vi fått med oss utrolige flinke folk, og det var en stor ære å ha dem i studio. Det er veldig fint og inspirerende å samarbeide med så flotte musikere, sier David Berget.

Å blande så mange sjangere mener de to går fint, og håper at musikken faller i smak.

- Selv om det er mange sjangere så er musikken fôret på samme måten. Det låter ganske likt, selv om tonaliteten minner om de ulike sjangerne, sier Trongaard.

Tekstene handler mye om livet, og selvopplevde ting. For eksempel låta «Utbrent» som Anders har skrevet.

- Alle har en tung tid, og det er forskjell på å være syl i hodet og syk i kroppen. Å være syk i hodet er noe som kan skje de aller fleste, men mer enn halvparten av oss sliter med noe psykisk i løpet av livet, sier Trongaard.