Malin Jansson er biblioteksjef ved Åsnes Folkebibliotek, og initiativtaker fore denne turneen. Hun forteller at hun jobbet lenge som bibliotekar i Torsby, og at hun var med på forarbeid til bokbussen. 

- Bokbussen til Torsby Bibliotek er fin, og skal nå bli brukt som turnébuss. Med seg har den skuespilleren Björn Söderback som er blant annet kjent fra Västanå teater. Det er mange samarbeidspartnerne med på å gjøre denne turneen virkelig, sier Malin Jansson. 

I første omgang så skal Björn fortelle om historien til Finnskogen. Han skal også fortelle om hvor viktig det er at den yngre generasjonen tar vare på de verdiene.

Jansson forteller at etter hvert show ønsker de at folk skal sende inn sin historie, hvordan de vokste opp eller hvilken relasjon de har til Finnskogen. 

- Vi ønsker å samle inn folk sine historier, slik at da vi kjører igang med andre del av dette prosjekter, så er det folket sine historier som blir fortalt, forteller Jansson. 

Turneen varer fra 7. til 10. mars, og skal innom både Norge og Sverige. Nå om dagen jobber svenskene hardt med å få Finnskogen til å bli vernet natur. 

- Jeg håper at alle som har mulighet kan komme, men skal man se virkeligheten i øynene så er det den eldre generasjonen som har overvekt i publikum. Det er helt sikkert de som sitter inne med flest historier og, sier Jansson.