• LANDSLAGET: Her ser vi hele det norske landslaget, fra venstre Kristoffer Lund, Ole Harald Løvenskiold Kveseth, Øystein Koht Norbye, Sivert Lindstad, Anne-Helene Sommerstad.

Etter flere konkurranserunder er det klart at Ole Harald Løvenskiold Kveseth (Grue), Kristoffer Lund (Folldal) og Sivert Lindstad (Vang) får 3 av de 5 plassene på det norske motorsag-landslaget. Det betyr at de skal møte verdenseliten på hjemmebane når motorsag-VM arrangeres på Lillehammer 2.-5.august 2018.

- Helt siden jeg begynte å hevde meg i sporten har jeg drømt om å få VM til Norge. Nå skal jeg legge ned en god treningsjobb, og ser fram til å nyte dagene på Lillehammer i august, sier Kveseth.

Kveseth er blant favorittene i høstens medaljekamp, med verdensrekord og juniorverdensmester-titler på merittlista fra tidligere.

Gull er målet

Det er 18 år siden Norge sist arrangerte VM i motorsag. Å få mulighet til å delta i en internasjonal motorsagkonkurranse på norsk jord er dermed en sjelden mulighet for utøverne.

- VM på hjemmebane er helt klart et høydepunkt, og noe jeg har drømt om lenge. Mitt mål var å kapre landslagets ene junior-plass. Nå som det er nådd er det neste målet å ta gull i U24-klassen, sier Sivert Lindstad, som med sine 18 år er yngstemann på landslaget. Til tross for sin unge alder har han allerede hevdet seg internasjonalt, med to bronsemedaljer fra VM i Polen i 2016. 

De øvrige landslagsutøverne er Øystein Koht-Norbye (Eidsberg) og Anne-Helene Sommerstad Bruserud (Andebu).

Venter 150 internasjonale deltakere

Det er Norges Bygdeungdomslag som har det nasjonale arrangøransvaret for verdensmesterskapet, og arrangementet baserer seg utelukkende på frivillig innsats.  

- Et internasjonalt mesterskap som samler utøvere og motorsag-fans fra hele verden krever en enorm dugnadsinnsats, men vi er godt i rute, sier leder for hovedkomiteen, Inger Johanne Sveen fra Reinsvoll.

Hun oppfordrer alle med interesse for motorsag, skog og treindustri til å legge turen til Lillehammer 2.-5.august, hvor det i tillegg til actionfylte konkurranser vil bli aktiviteter for både store og små.