• MOTORSAG-VM: Ole Harald Løvenskiold Kveseth deltar på Lillehammer.

Fredag morgen braket motorsag-VM løs for de norske landslagsutøverne på Lillehammer. Første VM-øvelse for landslaget var felling som foregikk utenfor arenaen i Håkons Hall.

- Jeg er fornøyd og gjorde egentlig som planlagt. Bomma litt på siktepinnen med 12,6 centimeter, men det er greit. Det blir ingen grenseier i fellinga med det resulatet, men jeg henger godt med i sammenlagtkonkurransen, sier Kveseth.

En teknisk godt gjennomført øvelse uten store feil, med god presisjon fra Ole Harald L. Kveseth som mente at 12, 6 centimeter var noe man måtte regne med så lenge man skulle håndtere naturlig treverk.

Med poengsummen 647 på fellinga ligger Kveseth foreløpig 11 poeng bak den foreløpige lederen når cirka halvparten av utøverne har konkurrert i øvelsen.

I felling skal utøveren felle en 18 meter høy stokk i løpet av 3 minutter. Før felling har utøveren satt opp en siktestolpe som stokken skal felles mot. Her er det presisjon på millimeternivå som gjelder. I løpet av øvelsen blir utøveren bedømt på presisjon, arbeidsteknikk og sikkerhet som gir den endelige poengsummen.